Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2016 09:01:09
Deli članek:

Götze odhaja, njegov prestop pa že dviguje prah

Zdelo se je, da Mario Götze ne bo poslušal vodstva svojega kluba in da bo na vsak način želel odstati pri Bayernu, a prišlo je do velikega preobrata. Nemški reprezentant zapušča Bavarsko.

Vodstvo Bayerna je Mariu Götzeju že pred časom dejalo, da si lahko poišče novega delodajalca, ker pri bavarskem velikanu nima prave prihodnosti, toda trmasti Nemec je zavračal vse ponudbe, ki so prišle na naslov Bayerna.

Med drugim je zavrnil odhod v Liverpool, Götzejeva taktika pa je bila jasna in ni je skrival: želel je oddelati zadnjo sezono pogodbe z Bayernom, nato pa po koncu naslednje sezone kot prost nogometaš zapustiti Bavarce.

A kot poroča izjemno ugledni nemški časnik Bild, je prišlo v primeru Götze do preobrata. Bayern je bojda že sprejel ponudbo v višini 28 milijonov evrov, Götze pa bo kaj kmalu zapustil München.

Pa njegov nov klub? Hja, prestop nemškega reprezentanta, ki sploh še ni realiziran, že dviguje ogromno prahu. Götze se bo namreč vrnil v Borussio iz Dortmunda, h klubu, iz katerega ga je Bayern leta 2013 v svoje vrste zvabil v tistem izjemno spornem transferju, ko so Bavarci prestop objavili le nekaj dni pred finalom lige prvakov, v katerem so se pomerili prav z Borussio, Götze, ki je bil eden ključnih nogometašev Dortmundčanov v tistem času, pa potem zaradi vseh pritiskov v finalu sploh ni zaigral.