franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 09.04.2016 21:11:58

Rudar do minimalne zmage nad Gorico

Arsen Perić
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0.

Rudar je znova zaigral nekoliko oslabljen, brez Stjepana Babića in Davida Kašnika. Toda na drugi tekmi zapored je prišel do gola s pravim evrogolom. Na prejšnji tekmi je v Novem mestu izjemno zadel Mate Eterović, tokrat pa je vodilni gol na tekmi zabil Senad Jahić, ki je odbito žogo po podaji Jake Ihbeisheh v kazenski prostor z več kot 30 metrov poslal v gol. Na 71. tekmi Rudarja in Gorice, četrti letos, je pred golom po strelih Andreja Kotnika in Nejca Mevlje dobro posredoval vratar domačih Matej Radan.

Novogoričani so v drugi polčas krenili malo odločneje, vendar jim vratarja domačih ni uspelo premagati. Niti v 71. minuti, ko je po podaji s strani kapetan Milan Burgić z glavo žogo za las posla mimo gola, kot tudi dve minuti pozneje na drugi strani Anže Pišek. Tudi domači so namreč uspešno nizali napadalne akcije, ki pa niso imele uspešnega zaključka. Rudar je dosegel tretji zaporedno zmago in se približal petouvrščenemu Zavrču, ki igra v nedeljo z vodilno Olimpijo, Gorica pa ostaja četrta, saj ni izkoristila poraza Domžal.

Pred tem so sinje-modri Mestni stadion ob jezeru v 37 tekmah desetkrat zapuščali s polnim izkupičkom, v zadnjih letih pa točke praviloma ostajajo doma. Goričani, ki so igrali brez kaznovanega Dina Martinovića, so z zadnjih devetih gostovanj v Šaleški dolini odnesli zgolj štiri točke, edino zmago so vknjižili v zadnjem dvoboju lanske sezone, ko sta domačo mrežo že v prvem polčasu zatresli nekdanji "vrtnici", Amedej Vetrih in Dejan Žigon.

Velenjčani so se tako po dveh zaporednih porazih z Mariborom in Olimpijo, ki sta za hrbet Radana pospravila kar osem zadetkov, pobrali. Četa trenerja Jerneja Javornika je minulo soboto v 70. savinjsko-šaleškem derbiju z 2:0 ugnala Celje, še bolj razpoloženi pa so bili knapi v dolenjski prestolnici. Farmacevti niso našli recepta za razpoložene Velenjčane, ki so v mrežo Krke zabili kar pet zadetkov. Zadnjeuvrščenim Novomeščanom, ki v nedeljo gostijo Celje, so zdaj na lestvici še bolj pobegnili.

Rudar bo v 30. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Zavrču, Gorica pa bo dan prej gostila Krko.




Rudar - Gorica 1:0 (1:0)

Stadion Ob jezeru, gledalcev, sodniki: Vinčić, Ul (oba Maribor) in Vukan (Gornja Radgona).
Strelec: 1:0 Jahić (41.).
Rudar: Radan, Ihbeisheh, Bolha, Džinić, Jahić, Tolimir, Pišek, Trifković (od 90. Grgić), Črnčič, Babić (od 77. Lotrič), Eterović (od 80. Prašnikar).
Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Mevlja, Celcer, Osuji (pod 57. Kapić), Kolenc, Johnson (od 81. Nagode), Arčon (od 66. Nunič), Kotnik, Burgić.
Rumeni kartoni: Jahić, Prašnikar, Črnčič; Burgić.

Značke: gorica, rudar

Članki iz rubrike