IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Alya 2 Njena.si

Alya: 'Vsi pravijo Alya kdaj bo otroček'

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 09.04.2016 18:50:32

Novaković prekinil post, Maribor pritisnil na Olimpijo

Drago Wernig - TAKA
Maribor je po incidentu z navijači in zapletom okrog Agima Ibraimija uspel osvojiti tisto, kar je zanj najbolj pomembno.

Na domačem igrišču je z 2:1 premagal Domžale, pri čemer se je prvič po odmevnem prihodu v Ljudski vrt med strelce vpisal slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novaković. Za 2:0 je zadel še en novinec Rodrigo Defendi, Domžale pa so v zaključnih trenutkih znižale, kaj več pa jim ni uspelo. 

Uvod dvoboja z vselej nevarnimi Domžalčani je povsem pripadel domačim, ki so goste potisnili na njihovo polovico. Gostje so se branili z vsemi enajstimi igralci, a je njihova obramba zdržala le do 22. minute, ko je Milivoje Novaković končno dosegel gol v vijoličastem dresu.

Marcos Tavares je prodrl po levi strani, poslal žogo na desno stran, tam pa je Novaković meril natančno in zadel nasprotni kot gola vratarja Axla Maravala. Domžalčani so se le otresli pritiska, vendar si pravih priložnosti niso priigrali.

Začetek drugega polčasa ni prinesel bistvenih sprememb v razmerju na igrišču. Mariborčani so še naprej iskali priložnosti za izdatnejše vodstvo. To jim je uspelo v 59. minuti. Amir Dervišević je izvajal kot z desne strani, najvišji v skoku je bil Brazilec Rodrigo Defendi, ki je žogo z glavo poslal za Maravalov hrbet.

Končno so tudi Domžalčani resno ogrozili Jasmina Handanovića. V 67. minuti je Matic Črnic poslal predložek z leve strani, Miha Blažič je streljal z glavo, Handanović pa je žogo odbil. Tri minute pozneje je Marko Alvir z desne strani zadel zunanji del mreže.

Po tej akciji je sledila prekinitev, saj so domači navijači na igrišče zmetali papirne trakove in bakle, klub pa bržčas čaka še ena kazen. V 79. minuti se je Žan Majer odločil za strel z 20 metrov, Handanović je žogo odbil v kot.


V predzadnji minuti so gostje le zadeli. Aladin Šišić je z leve strani poslal predložek pred gol, žoge se je dokopal Antonio Mance, ki jo je poslal v levi spodnji kot. Priložnost za 3:1 je v sodnikovem dodatku zapravil Novaković, ko se je znašel sam pred Maravalom, ki mu je njegov strel uspelo ubraniti.

Maribor bo v 30. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Krškem, Domžale pa bodo dan prej gostile Olimpijo.


Maribor - Domžale 2:1 (1:0)
Stadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodniki: Jug (Tolmin), Bensa (Kojsko) in Lunežnik (Zgornja Ložnica).
Strelci: 1:0 Novaković (22.), 2:0 Defendi (59.), 2:1 Mance (89.).
Maribor: Handanović, Mertelj, Šme, Defendi, Viler, Bohar (od 62. Janković), Filipović (od 46. Dervišević), Rahmanović, Bajde, Tavares (od 81. Mendy), Novaković.
Domžale: Domžale: Maraval, Blažič, Zec, Horič, Alvir, Husmani (od 57. Horvat), Vetrih (od 46. Mance), Trajkovski, Majer, Črnic (od 71. Črnic), Junior.
Rumeni kartoni: Defendi, Handanović; Alvir, Zec.

Članki iz rubrike