Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.04.2016 15:46:48
Deli članek:

Izpoved legende Barcelone: Zlorabljen otrok, tri letalske nesreče, dva infarkta, ...

Pravijo ji avtobiografija vseh avtobiografij in v Španiji ji napovedujejo status super uspešnice. Po vsej verjetnosti imajo prav.

Nekdanji nogometaš Barcelone Julio Alberto Moreno, ki je v zadnjih letih delal v mladinskem pogonu katalonskega kluba, je pred leti v okviru tega dela tudi nekajkrat obiskal Slovenijo in bil gost našega uredništva. A bivši nogometaš in zdajšnji funkcionar nikoli ni bil pripravljen govoriti o svoji preteklosti. 

Razlog je bil v tem, da gre za eno najbolj neverjetnih preteklosti v nogometni zgodovini. Čeprav boste zdaj morda rekli, da z njo želi dobro zaslužiti, pa vsi vpleteni zagotavljajo, da so ga k izdaji knjige komaj prepričali. Na koncu je privolil, bojda tudi zato, ker mu ni ostalo več veliko življenja in vendarle ne želi, da bi stvari ostale nezapisane.

"Pravijo, da še pet, največ osem let. A meni se to ne zdi malo, glede na to kaj vse sem že preživel. Bil sem v treh letalalskih nesrečah, pa naj se sliši še tako noro. Preživel sem dva infarkta, dvakrat sem bil v globoki komi, iz kakršne se mnogi ne zbudijo. Ob tem pa sem si tolikokrat ubrizgal preveč droge, da veljam za medicinski fenomen," pravi. 

Posebej o drogi ni nikoli govoril, potem ko je zaradi nje izginil po uspešni karieri nogometaša, a se je zdaj odločil zapisati vse. Pa tudi vse o nesrečah in vse o spolnih zlorabah, ki so ga doletele v otroštvu in iz katerih izhaja večina njegovih težav. Če ne znate špansko, upajte v prevod v katerega od jezikov, ki jih obvladate.