902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Ozadje Andrejeve ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 09.04.2016 13:07:46

Celjani imenovali novega trenerja, na klop bo sedel nekdanji strateg Olimpije

Grega Wernig
Po odstavitvi Iztoka Kapušina so Celjani danes le imenovali novega trenerja, ki bo poskušal grofe obdržati med prvoligaško druščino.

Izziva kako ohraniti prvoligaški status na zadnjih osmih tekmah v sezoni 2015/16 se je lotil Robert Pevnik, ki je s Celjani sklenil pogodbo vse do konca sezone 2016/17.

Pevnik je sicer v svoji profesionalni karieri dolgo časa  igral na slovenskem prvoligaškem prizorišču za Celje, Koper, Olimpijo, Rudar, Korotan in Beltince, po končani igralski karieri pa je ostal v svetu nogometa in postal trener.

Kot trener je vodil Dravo, Domžale, Olimpijo, Muro, Rabotnički, Radomlje, Aluminij in Legionovio, zdaj bo torej sedel na klop prvoligaša iz Arene Petrol.

Pri njegovem delu mu bo pomagal Kei Hoshikawa, 39-letni japonski trener, ki je v preteklosti deloval pri japonskemu moštvu Verdy Kawasaki, bil je tudi pomočnik trenerja pri ženskemu članskemu moštvo slovitega angleškega Chelseaja. V zadnjih sezonah se je mudil na Poljskem, kjer je bil pomočnik trenerja pri tamkajšnjih moštvih Concordii Elblag in Legionovii.

pevnik
nkcelje.si

"Najprej bi se za izkazano zaupanje zahvalil vodstvu nogometnega kluba Celje. Čaka me težko delo, a vem, da imamo zelo kakovostno ekipo. Prvi cilj v prihodnjih dveh mesecih je zagotovo obstanek v ligi, čaka pa nas tudi polfinalni pokalni obračun z Domžalami, kjer nedvomno imamo določene možnosti. Trenutno je sicer v naših mislih je obračun s Krko, na katerem moramo narediti vse, da iztržimo pozitiven rezultat," so bile prve besede Pevnika kot trenerja Celja.

"Iskali smo trenerja, ki odlično pozna razmere v slovenski ligi in v našem klubu, predvsem pa, ki že ima izkušnje s podobnimi situacijami, kot je ta, v kateri se nahajamo. Vemo, da lahko tej ekipi doda prepotrebno energijo, kar nam je v zadnjih tekmah nedvomno manjkalo. Je ambiciozen, motiviran, želi se dokazati. Prepričani smo, da lahko z njim dosežemo obstanek v prvoligaški konkurenci," pa je dejal športni direktor Sebastjan Gobec.

Značke: robert-pevnik, celje

Članki iz rubrike