Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.01.2016 20:13:15
Deli članek:

V obrambi Maribora nekdanji član Rome in Tottenhama

Hkrati z drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav je bilo pri vijoličastih ob koncu tedna živahno tudi na kadrovskem področju.

Sobotna prijateljska preizkušnja proti Zagrebu (3:1) je dosegla namen, Krunoslav Jurčić je pohvalil razmere in svoje varovance: "Glede na obdobje v letu je bil teren v odličnem stanju, tako da je tekma prinesla veliko koristnih zadev. Lepo je bilo igrati na domačem terenu in zmagati, da takoj začnemo utrjevati nepremagljivo trdnjavo. Kot vsako pripravljalno srečanje, ko se veliko in naporno vadi, je imelo precej dobrih, a tudi nekaj manj prijetnih spoznanj. Več je bilo dobrih. Škoda, da ekipa v drugem polčasu ni zadržala ritma iz prvega ter zabila še kakšen gol, toda priigrali smo si priložnosti in skupna ocena je pozitivna. Videli smo tiste zadeve, h katerim stremimo v igri. In teh je bilo veliko." 

Poleg spodobne podobe v uvodnih 45 minutah vsekakor velja izpostaviti, da je prvič po operaciji križnih vezi in dolgem okrevanju znova zaigral Aleksander Rajčević. "Izkoristili smo priložnost, da je po dolgem času spet občutil tekmovalne trenutke. Njegovo vračanje poteka po načrtih. Glede na nakopičeno utrujenost je bil odziv vseh igralcev pravšnji. Ne bi izpostavljal posameznikov, zadetki, priložnosti in dobre akcije pomenijo zadovoljstvo. Ko kaj še ne gre po željah, ne smemo biti prestrogi, saj imamo veliko novih igralcev, ki še spoznavajo nove zahteve. Pomembno je, da imajo vse informacije, kaj zahtevamo od njih, kakšne so naše vizije v igri," je povedal trener vijoličastih. 

Vrnitev Aleksandra Rajčevića je za mariborskega prvoligaša vsekakor nadvse obetavno spoznanje, toda pod Kalvarijo kljub temu niso opustili ideje o prihodu še enega obrambnega igralca. In dosegli namen, v Ljudski vrt prihaja Rodrigo Defendi. Če se malce pošalimo, mu je bilo položeno v zibelko, da bo branilec. Gre za 29-letnega Brazilca z italijanskim potnim listom (mesta tujca torej ne bo zasedel), ki je bil nazadnje član kitajskega prvoligaša Shijiazhuang Ever Bright. S športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem se je že dogovoril o vseh podrobnostih sodelovanja, v štajerski prestolnici naj bi ga pričakovali v torek. Za 188 centimetrov visokim levičarjem je nadvse razgibana kariera. Njegov matični klub je Cruzeiro, ki ga je zapustil že pri 16 letih, ko ga je takratni športni direktor Tottenhama Frank Arnesen povabil na White Hart Lane, kjer za člansko ekipo ni zaigral, med dveletnim bivanjem v Londonu so ga spursi posodili Udineseju in Romi. V Vidmu je zbral dve tekmi v serie A, v večnem mestu mu to ni uspelo, lahko pa se pohvali z nastopom v ligi prvakov. Resda je na gostovanju pri Olympiakosu v igro vstopil v 92. minuti, pa vendarle. Nato je prestopil v Avellino, kjer je po stečaju kluba postal prost igralec. Vrnil se je domovino in se pridružil drugemu moštvu Palmeirasa, nato je bil član Parane, v sezonah 2011/12 in 2012/13 je igral za portugalskega prvoligaša Vitorio Guimaraes. Znova je sledila pot domov (Botafogo, Vitoria) in potem vrnitev v Vitorio Guimaraes, v dresu katere je nekoč igral tudi Zlatko Zahović, lani februarja je podpisal pogodbo s kitajskim klubom Shijiazhuang Ever Bright.