Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2016 19:51:34
Deli članek:

Rekel mu je usrani cigan (video)

Profimedia

Derbi italijanskega prvenstva med Juventusom in Romo, ki se je končal z zmago prvega (1:0), je manj zanimanja vzbudil zaradi nogometa in več zaradi nešportnega obnašanja. Danes v Italiji govorijo o škandalu.

Glavna akterja zgodbe sta Hrvat v dresu stare dame Mario Mandžukić in kapetan Rome Daniele De Rossi. V 29. minuti srečanja je sodnik Banti dosodil prosti strel za goste, češ da je Madžukić v neposrednem dvoboju z De Rossijem igral z roko. Hrvat se je obrnil k sodniku in mu zatrjeval, da se je žoge z roko v resinici dotaknil Italijan, ta pa je Mandžukiću zabrusil: "Tiho bodi, usrani Cigan! (Stai muto zingaro di merda!)"

Dogodek, ki so ga kamere s pomočjo branja iz ustnic približale javnosti, je bil pravzaprav le pika na i medsebojnim obračunov obeh petelinov, ki so se začeli z začetnim sodniškim žvižgom.

Olje na ogenj je po tekmi prilil strateg Rome Luciano Spalletti, ki se ni ogradil od poteze svojega kapetana, ampak ga je celo branil. Rasistična žavljivka zanj ni predstavljala večje težave, le De Rossi bi si moral pokriti usta z roko. "De Rossija moramo naučiti, da se med govorjenjem drži roka na ustih. Madžukić ga je pred tem provociral vsaj deset minut, Daniele pa očitno v takšnih situacijah, ko je živčen, pozabi dati roko na usta," je dogodek komentiral Spalletti.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri je želel predvsem umiriti strasti: "Ne vem, kaj je rekel De Rossi Mandžukiću in kaj je ta rekel De Rossiju. Moramo pa vedeti, da si igralci vseskozi izmenjujejo takšne in drugačne komentarje.

Italijanski mediji namigujejo, da se De Rossi, ki velja za fašista in je imel že nekaj podobnih ekscesov v preteklosti, ne bo mogel izogniti kazni.