Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.01.2016 18:19:24
Deli članek:

Djermanović zapustil priprave Željezničarja

www.alesfevzer.com

Nogometaši sarajevskega Željezničarja se na novo sezono pripravljajo v Međugorju.

Trener Edis Mulalić za zdaj še vedno poudarek daje telesni pripravljenosti ekipe. Včeraj pa je za kratek čas ostal brez nekdanjega člana ljubljanske Olimpije Dejana Djermanovića, ki se je z menedžerjem ekipe in nekdanjim članom murskosoboške Mure Harisom Alihodžićem vrnil v Sarajevo.

Razlog njegove vrnitve v bosansko-hercegovsko prestolnico pa je precej zanimiv. Klub mu bo namreč uredil, da bo dobil bosansko-hercegovski potni list, s tem pa bodo pri Željezničarju rešili vprašanje prevelikega števila tujcev v moštvu.

Z Djermanovićem je pri modrih sedem tujcev, v prvenstvu pa jih lahko nastopa šest. Sedemindvajsetletni napadalec je pred štirimi dnevi nastopil na prvi pripravljalni tekmi,v  kateri je Željezničar s 4:0 odpravil Brotnjo. Priljubljeni Djerma je igral v drugem polčasu in se ni vpisal med strelce.

Željezničar bo jutri odigral prijateljsko tekmo s Čapljino, v petek pa z Veležem. Naslednji teden se bo pomeril še z Vitezom, nato pa bodo 9. februarja Sarajevčani za deset dni odpotovali v turško Antalyo, kjer so dogovorjeni za srečanja s slovaškim prvoligašem DAC-em, danskim drugoligašem Vendsysselom in ukrajinskim drugoligašem Iličevcem.