Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.01.2016 19:37:05
Deli članek:

Razkrite podrobnosti Özilovega prestopa v Arsenal

Reuters

Spletna stran Football Leaks, ki se ukvarja z razkrivanjem denarnega ozadja nogometnih prestopov, je danes objavila še en zanimiv dokument.

V njem je mogoče prebrati, koliko denarja bi za Mesuta Özila, ki je pred dvema letoma in pol iz Reala prestopil k Arsenalu, Londončani lahko odšteli Madridčanom.

Ob tem je zanimiv še en člen, po katerem lahko galaktiki izenačijo ponudbo katerega izmed klubov za Nemčev predčasen odkup pogodbe. To velja samo v primeru, da ponudba za vezista pride iz Španije, Real pa z izenačitvijo ponujene vsote (v 48 urah) lahko vezista vrne na stadion Santiago Bernabeu.

Če Arsenal Özila vseeno proda kateremu od španskih klubov in zanj iztrži več kot 50 milijonov evrov, Realu pripada kar tretjina dobička.

Dokument razkriva, da bi končna cena, ki bi jo topničarji lahko plačali za 27-letnega nogometaša, lahko znašala 50 milijonov evrov. Londončani so septembra 2013 ob sklenitvi dogovora Madridčanom odšteli 24 milijonov evrov.

Leto pozneje so jih dodali 15 in lani še pet milijonov. Poleg tega se je Arsenal obvezal, da bo od julija naprej Realu odštel milijon evrov za vsako uvrstitev v ligo prvakov do leta 2020. K vsem številkam je treba dodati še davek.