Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.01.2016 15:31:14
Deli članek:

Kek trener Rijeke do leta 2021

Grega Wernig

Matjaž Kek, nekdanji slovenski nogometni selektor, zdaj pa uspešen trener hrvaškega prvoligaša Rijeke, namerava na Jadranu ostati vsaj desetletje.

Hrvaški mediji namreč poročajo, da je iz Dubaja, kjer se Rečani pripravljajo na nadaljevanje prvenstva, prišla novica, da se je Mariborčan dogovoril z vodstvom o podaljšanju pogodbe.

Kek je na Kantrido prišel februarja leta 2013, pred začetkom naslednje sezone pa je podpisal novo štiriletno pogodbo. Vodstvo kluba je tako zadovoljno z njim, da mu je predčasno ponudilo pogodbo do leta 2021, se pravi, da naj bi jo podaljšal še za pet let.

"Obe strani sta podrobnosti pogodbe sprejela, Slovenec pa naj bi jo podpisal po vrnitvi na Reko," je iz Dubaja sporočil klubski športni direktor in nekdanji igralec Srečko Juričić.

Keka, ki si ga za dolgoletnega trenerja pri kvarnerskem ponosu želi predsednik Damir Mišković, imajo mnogi za najboljšega trenerja hrvaške lige. Z Rijeko je lani osvojil pokal in superpokal, se uvrstil v drugi del lige Europa, letos pa se zaenkrat enakovredno bori s favoriziranim Dinamom za vrh prvenstvene lestvice.

Čeprav je še daleč od dosežka Guya Rouxa ali Alexa Fergusona, bo letos bo času trenerskega staža na klopi Rijeke prehitel Josipa Skoblarja, ta je bil med letoma 1983 in 1986 trener tega kluba natančno 1302 dni.