Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
25.01.2016 17:15:50
Deli članek:

V Domžalah tudi makedonski reprezentant (video)

vszi
Aleksandar Damčevski

Za nogometaši Domžal je druga v nizu prijateljskih tekem. Po zmagi nad Radomljami (5:1) so varovanci trenerja Luka Elsnerja tokrat na svojem igrišču ugnali še celovško Austrio.

Tretje moštvo slovenskega prvenstva je sedmouvrščeno ekipo avstrijske druge lige ugnalo z 2:1, zadetka za zmagovalce pa sta prispevala Stefan Schwendinger, ki je v deveti minuti premagal svojega vratarja in Matic Črnic, ki je v 20. minuti podvojil vodstvo ravbarjev. Častni zadetek za goste, pri katerih sta igrala tudi Rajko Rep in Patrik Eler, je po uri igre prispeval Sandro Zakany.

Po odhodu kapetana Nejca Skubica (Konyaspor) in reprezentančnega vratarja Nejca Vidmarja (Olimpija) smo v domači zasedbi videli kar nekaj novih obrazov. To so Aleksandar Damčevski, štirikratni makedonski reprezentant je rojen v Franciji (ima tudi francoski potni list), nazadnje pa je bil član nizozemskega prvoligaša NAC Breda. Triindvajsetletni branilec od avgusta ni imel kluba, bil pa je tudi na preizkušnji pri beograjskem Partizanu, a do sklenitve sodelovanja ni prišlo. Sicer pa se počasi vrača po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe kolena. V članski karieri je igral za drugo ekipo Luzerna, Kriens in bolgarski Černomorec.

Poleg njega je tu še 28-letni Francoz Clement Dragon, ki igra na mestu vezista in je bil po dostopnih podatkih v tej sezoni član C ekipe Monaca, ki nastopa v sedmi francoski ligi.

Za Domžalčane sta v drugem polčasu igrala še 19-letni Adi Marković in tri leta mlajši Eman Marković. Poleg potnega lista Bosne in Hercegovine imata oba še norveško državljanstvo. Prvi je bil član norveškega Starta, oziroma njegove ekipe do 19 let, drugi pa mlade ekipe Moldeja.

Vrzel, ki je med vratnicama nastala po Vidmarjevi selitvi v Olimpijo, se trudita zapolniti nadebudna mladeniča Adnan Golubović in Ajdin Mulalić.

Omenimo lahko še, da so pri Domžalah manjkali poškodovani Dejan Milić, Juninho, Zeni Husmani, Slobodan Vuk in Miha Blažič.