Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.01.2016 11:27:32
Deli članek:

Invazija srbskih nogometašev v Olimpijo? Malo verjetno!

alesfevzer.com

Ranko Stojić za srbsko Politiko o prvih dneh pri Olimpiji in tudi invaziji srbskih nogometašev.

Ugledni srbski časnik Politika, ki izhaja vse od leta 1904 in je najstarejši dnevnik na področju nekdanje Jugoslavije, je objavil intervju z Rankom Stojićem. Športni direktor Olimpije je odgovoril na nekaj zanimivih vprašanj, med drugim je pomiril vse tiste navijače ljubljanskega kluba, ki se bojijo, da se bodo po prihodu Marka Nikolića vrata v Stožice odprla tudi za številne srbske nogometaše.

"Bo Olimpija pripeljala kakšnega nogometaša iz Srbije? Povsem iskreno – težko," je poudaril vodja kadrovske politike pri zeleno-belih in na vprašanje o letnem proračunu Olimpije odgovoril: "Je precej nižji od tistega, ki ga imata Partizan in Crvena zvezda. Če bi imela Olimpija takšen proračun kot najboljša srbska kluba, bi bilo nad nami le nebo. Naš je štirikrat, petkrat manjši, vrti se nekje okoli 2,5 milijona na letni ravni."

Stojić je med drugim tudi potarnal, da so bili začetki v prestolnici Slovenije res težki: "Res ni bilo lahko, še zlasti prvih petnajst dni je bilo zelo slabih. Če sem povsem iskren, uvodoma nismo naleteli na razumevanje, prisoten je bil celo blag odpor. Ampak to je razumljivo, ko tujec pride v novo okolje. Na začetku smo delali res veliko, tudi po petnajst ur dnevno. Vse v želji, da bi kar najhitreje stabilizirali klub. Zdaj, šest mesecev kasneje, marsikdo pravi, da je položaj neprimerno boljši kot poprej. Toda novi šef Milan Mandarić se zaveda, da gre za dolg proces. Nimamo časa za počitek in odstopanje od zastavljenega cilja."