Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
20.01.2016 10:04:48
Deli članek:

Darijan Matić: Real, Barcelona? To ne bi imelo smisla

www.alesfevzer.com

Nogometaše Olimpije danes čaka prva prijateljska tekma v novem letu.

Nogometaši Olimpije bodo danes odigrali prvo tekmo v letu 2016, novi trener Marko Nikolić bo debitiral proti drugoligašu Triglavu. Obračun med Ljubljančani in Kranjčani se bo na Kodeljevem začel ob 17. uri, za zeleno-bele tokrat zagotovo ne bosta igrala Rok Kronaveter in Aljaž Krefl, ki še nista nared za največje napore.

Za Darijana Matića to ne velja, kapetan Olimpije nima zdravstvenih težav. Pred današnjim obračunom smo se z njim pogovarjali tudi o tem, ali so bili nogometaši kaj presenečeni, ko se je vodstvo kluba odločilo, da bodo nasprotniki v pripravljalnem obdobju skorajda vsi kot po pravilu vsaj na papirju slabši. Po Triglavu bodo namreč sledili še Dob, Radomlje, Grymot in Istra, še največji izziv bo za vodilni klub Prve lige Telekom Slovenije slovaški prvoligaš Žilina.

"Verjamem, da bi navijači precej raje videli, če bi igrali z Realom, Barcelono in še kakšnim takšnim velikanom, toda ali bi bilo to dejansko smiselno? Na takšnih tekmah bi se zgolj branili, in kaj bi imeli od tega?" poudarja Darijan Matić in dodaja: "Potrebujemo nasprotnike, proti katerim bomo lahko pilili svojo igro. V prvenstvu vedno igramo napadalno in res ne bi imelo smisla, če bi med pripravami merili moči z nasprotniki, proti katerim ne bi mogli kontinuirano graditi svoje igre. Od tega ne bi bilo nobenega učinka."

VZPOSTAVLJENA AVTORITETA
Izkušeni vezist se je zatem dotaknil še novega trenerja Nikolića, ki je zamenjal Marijana Pušnika. Nekdanji prvi mož Partizana je skorajda Matićev vrstnik, toda kapetan Olimpije poudarja, da trenerjeva mladost ni nikakršen problem: "Povsem vseeno je, ali je trener mlad ali star, kar edino šteje, je to, ali je dovolj kvaliteten ali ne. Pomembno je le znanje, ki ga premore, znanje je namreč tisto, ki ti v garderobi prinese avtoriteto. In kar zadeva Nikolića, je v naši ekipi zagotovo že vzpostavil avtoriteto. Zakaj? Preprosto – ker smo takoj spoznali, da premore ogromno znanja. Upam si trditi, da je res kvaliteten trener."