Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
12.12.2015 15:28:35
Deli članek:

KRŠKO - OLIMPIJA: Z levo roko? Grdo se motijo!

alesfevzer.com

Dvoboj zadnjeuvrščene in vodilne ekipe na lestvici se bo na stadionu Matije Gubca začel ob 17.30

Zimski odmor je pred vrati, pred prvoligaškimi klubi je le še 22. prvenstveni krog, pred katerim se seveda poraja samo eno vprašanje. S koliko točkami prednosti bo na premor odšla Olimpija? Pri zmajih na manj kot šest točk seveda ne pristajajo, še posebej ker jih v zadnjem krogu čaka vsaj na papirju lahka naloga.

Že res, da so Krčani ekipa, ki veliko večino svojih točk dosega na domačem igrišču, in da bi bili, če bi šteli samo tekme doma, na visokem petem mestu na lestvici, toda zeleno-beli so s tekmami v prvih 21 krogih najavili resno kandidaturo za naslov prvaka, in če bodo želeli ta cilj na koncu tudi doseči, potem osvajanje treh točk proti ekipam, ki so na dnu prvoligaške razpredelnice, ne bi smelo biti vprašljivo. A seveda je vse to lepo in prav v teoriji, v praksi pa je stvar nekoliko drugačna. Krško je sicer v zadnjih dveh tekmah nekoliko padlo in si po tem, ko je bilo po 19 krogih še točkovno izenačeno s predzadnjim Celjem, priigralo kar šest točk zaostanka za mesti, ki na koncu sezone zagotavljajo obstanek v ligi, toda tudi zmaji imajo v zadnjem času precej preglavic. Jasno, s prodajo Andraža Šporarja, ki je svojo zadnjo tekmo odigral v 19. krogu proti Gorici – Olimpija je izgubila z 0:2 –, je v napadu zazevala velika luknja, ki je Ezekiel Henty – s krilnega položaja se je premaknil na položaj srednjega napadalca – ni uspel dobro zakrpati. V 20. krogu so sicer zmaji bolj po sreči premagali Zavrč, v zadnjem pa so z veliko sreče izvlekli remi brez zadetkov doma z Domžalami.

Danes bodo na stadionu Matije Gubca zagotovo iskali zmago, vse razen visokega slavja pa bi bilo kljub vsemu veliko presenečenje. "Čeprav nas čaka zadnja tekma v letošnjem letu, moramo upravičiti vlogo favorita. Vsaj pogled na prvenstveno razpredelnico to narekuje. Tisti, ki menijo, da bomo Krško premagali z 'levo roko', se grdo motijo. Bodite prepričani, da nas čaka izjemno zahtevna preizkušnja," pred gostovanjem v Krškem ostaja previden strateg Olimpije Marijan Pušnik. Kar lahko veseli koroškega strokovnjaka, ki seveda nima več na voljo Andraža Šporarja, je dejstvo, da zmaji nimajo težav s poškodbami ali kaznimi. 

PONOVITI TAKTIKO IZ LJUDSKEGA VRTA
Kar lahko navijače zeleno-belih navdaja z velikim optimizmom, je zadnja tekma Krčanov, ki so v Ljudskem vrtu izgubili s kar 6:0. "Zmenili smo se, da gremo v Maribor igrat. Lahko bi postavili avtobus v svojem kazenskem prostoru in na koncu prejeli tri zadetke, a odločili smo se, da bomo raje odigrali odprto tekmo," je po visokem porazu z vijoličastimi razpredal nekdanji član Olimpije Luka Žinko, ki je presenetil z odgovorom, na kakšen način se bodo lotili Ljubljančanov: "Mislim, da bomo ubrali podoben pristop kot proti Mariboru. Želeli bomo igrati. Hkrati drži tudi to, da smo izrazito domača ekipa, in seveda upamo, da bomo Olimpiji odščipnili kakšno točko in odšli na premor s pozitivnim izidom." Zdi se, da Krčanov gostovanje v Ljudskem vrtu ni izučilo, in če bodo res odigrali tako odprto kot v Mariboru, bodo domači navijači najverjetneje videli veliko zadetkov, a na žalost v domači mreži.