Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
05.12.2015 10:38:20
Deli članek:

MARIBOR - KRŠKO: Dvigniti jih na noge in prepričati

Mariborčani so po dveh zaporednih neodločenih izidih odločeni, da je spet napočil čas za zmago. Pomembno zmago. Točke so nujno zlo, nasprotnik za uresničitev namena se zdi pravšnji. Pod Kalvarijo prihaja zadnjeuvrščena ekipa na lestvici, vendar Krunoslav Jurčić opozarja, da je podcenjevanje strogo prepovedano. Tudi zaradi težav v lastnih vrstah.

»Pričakovanja so vedno enaka. Želimo se vrniti v pozitivni niz glede zmag, nujno potrebujemo ves izkupiček, da bi zacelili nekatere rane, ki jih je v preteklem obdobju povzročilo nekaj neodločenih izidov. Popolnoma jasno je, da si nikakor ne smemo privoščiti niti kančka podcenjevanja. Položaj Krškega na lestvici nas ne sme zavesti, drugačno razmišljanje bi nam lahko povzročilo težave. Tudi zato, ker imamo znova veliko odsotnih, kar nas bo prisililo v razpored igralcev, ki ni običajen. Bržčas bo potrebnega nekaj časa, da se fantje ujamejo, toda živijo in trenirajo skupaj, zato kakšnih pretiranih težav glede tega vendarle ne gre pričakovati. Podcenjevanje pa je vsekakor strogo prepovedano,« pred dvobojem s Krčani razmišlja Krunoslav Jurčić.

Vijoličasti bodo pogrešali tri zelo pomembne člene, manjkali bodo kaznovani Marcos Tavares, Željko Filipović in Marko Šuler. »Že imena igralcev razkrivajo, da smo zelo oslabljeni, sicer pa se mi zdi malce smešno, da je po številu rumenih kartonov videti, kot da smo groba ekipa, s čimer se seveda ne morem strinjati,« dodaja hrvaški strokovnjak. Bolj ali manj je jasno, da se bo Aleš Mertelj znova prelevil v štoperja, poleg njega bo bržčas zaigral Abel Gigli, po daljšem času bo v moštvu znova Petar Stojanović. Mladi reprezentant je odslužil kazen zaradi izključitve na derbiju in odziva po rdečem kartonu, njegova vrnitev pa je pomembna tudi zaradi svežine, ki bi jo moral prinesti v ekipo.

Pred gostovanjem v Domžalah je trener Maribora opozoril, da je četrta tekma v nizu sobota-sreda najzahtevnejša. »Takšna je bila tudi naša podoba,« se je odzval Krunoslav Jurčić in nadaljeval: »Peta je še težja, na drugi strani bo četrta za Krčane. Ker niso navajeni na takšen ritem, računamo na njihovo utrujenost, ki je prisotna tudi pri nas. Toda kakorkoli že, poiskati moramo potrebno energijo in verjamem, da je še vedno premoremo dovolj.«

V Ljudskem vrtu kakopak ne skrivajo, da je cilj na zadnjih dveh jesenskih preizkušnjah osvojiti vseh šest točk, prihodnji konec tedna jih čaka še gostovanje na Bonifiki. »To bi bilo optimalno in čudovito. In vsekakor bomo storili vse, da bi nam uspelo, kar bi nam prineslo ugodno delovno ozračje v zimskem premoru. Želimo si, da bi igrali nogomet z ritmom na še višji ravni,« je še povedal Krunoslav Jurčić.

Eden od močnih domačih adutov bi moral biti Gregor Bajde: »Pred nami je zahtevna preizkušnja, tako s telesnega kot psihološkega stališča. Spet bomo oslabljeni, toda seveda bomo storili vse, da ponovno zmagamo. Navijače želimo dvigniti na noge in jih prepričati, da ni konec. Da bomo zaostanek za vrhom zmanjšali in na koncu postali prvaki. Zmaga mora ostati doma, to je naša obveza. Leto v Ljudskem vrtu moramo skleniti, kot smo si zamislili. Moramo biti zbrani in izkoriščati priložnosti, po možnosti že prvo. Najbolje bi bilo čim prej zadeti in pokazati, kdo je gospodar pod Kalvarijo.«