Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.12.2015 09:10:27
Deli članek:

Igral je za Bayern, zdaj izdeluje ... figurice svojih naslednikov

Nogometaši se po koncu profesionalnih karieri lotijo raznih poklicov, nekaterih pogosteje, drugih redkeje. Še nihče pa se ni odločil za nič podobnega novemu življenju Hasana Salihamidžića.

Eden najboljših nogometašev v zgodovini Bosne in Hercegovine je kar devet let nosil dres Bayerna, pred tem nekaj sezon Hamburga in v zaključlku kariere Joventusa ter Wolfsburga. Po upokojitvi pa je poniknil, dokler se njegovo delo v zadnjem času ni znašlo na policah Bayernovih navijaških trgovin. Pri čemer ne gre za kakšne stare fotografije, temveč za nekaj povsem drugega. 

Brazzo, kot so ga vedno klicali v Nemčiji, se je kot navdušen oblikovalec lotil izdelave človeških figuric in z nekaj prijatelji ustanovil podjetje, v katerem počnejo natanko to. Z inovativnim pristopom in očitnim talentom pa so tako dobri, da jim na trgu praktično ni para. In ker je Hasan še vedno močno vezan na Bayern, so temu klubu ponudili sodelovanje. 

Bavarski velikan je poskusno odkupil nekaj figuric svojih aktualnih zvezdnikov, nad njimi je bil navdušen in šle so dobro v promet, zato je s Salihamidžićem sklenil obsežen in dolgoročen posel. Figurice so odslej na voljo v vseh Bayernovih navijaških trgovinah, kupite pa lahko podobe vseh največjih zvezdnikov ekipe, pa tudi manj izpostavljenih nogometaš. 

Edinstveno, ni kaj. Dejansko lahko kupite popolno tridimenzionalno podobo Roberta Lewandowskega ali Francka Riberyja, pri čemer veste, da ju je izdelal nekdanji nogometaš, ki je v bundesligi odigral več kot tristo tekem in bi ga brez težav lahko uvrstili med legende kluba, za katerega igrata Poljak in Francoz.