Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.12.2015 20:08:10
Deli članek:

Ribery se vrača

Reuters

Po devetih mesecih odsotnosti zaradi poškodbe se francoski nogometni as Franck Ribery vrača na zelenice.

Münchenski Bayern ga je uvrstil na seznam igralcev za sobotno tekmo bundeslige proti Borusii Mönchengladbach, seveda pa še ni zanesljivo, ali bo 32-letni Francoz tudi dobil priložnost za nastop.

Ribery je zadnjih devet mesecev moral predvsem počivati, v zadnjem času pa trenirati po prilagojenem programu zaradi poškodbe gležnja. "Franck je dobro treniral ves teden. Po devetih mesecih zdaj ne čuti več bolečin, kar je za nas super novica. Verjamem, da bo zaigral še pred zimskim premorom," je bil trener Bavarcev Pep Guardiola pred tekmo še nekoliko skrivnosten o tem, ali bo Ribery na zelenici že v soboto.

Če bo zaigral, bo to zanj prva tekma v deveti sezoni za Bayern. "Lepo je spet biti v ekipi. Počutim se odlično, v zadnjih dveh tednih se je stanje zelo izboljšalo, spet lahko počnem z žogo vse, kar želim," pa je novico o popolnem okrevanju potrdil še sam Ribery.

Zadnjo tekmo je Ribery odigral marca letos, ko je Bayern v ligi prvakov premagal Šahtar s 7:1, Francoz pa je takrat staknil neprijetno poškodbo gležnja.