Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.12.2015 08:51:11
Deli članek:

Hudo poškodovan? Brez denarja? Ne skrbi, prihaja dobri mož Jovetić!

Črnogorski zvezdnik Interja Stevan Jovetić je močno ganil nogometno javnost, s tem ko se je povsem sam od sebe odločil za velikodušno plačilo zdravljenja mladega rojaka.

Jovetić se je pred to sezono iz Manchester City vrnil v Italijo in pri Interju postal soigralec našega Samirja Handanovića, ob nekaj dobrih predstavah na igrišču pa se je izkazal tudi kot zelo dober človek. Kaj izkazal, s svojo potezo, za katero je javnost izvedela v teh dneh, je preprosto osupnil in navdušil ljubitelje nogometa. 

Ko je Milivoje Raičević, 22-letni nogometaš Budučnosti iz Podgorice izvedel, da njegov klub preprosto nima sredstev za primerno oskrbo ene najhujših nogometnih poškodb, se mu je začel podirati svet. Za čim prejšnjo vrnitev na igrišča bi, potem ko si je strgal križne kolenske vezi, potreboval najbolj kakovostno operacijo in okrevanje, a zanju preprosto ni bilo denarja.

Tako je vsaj mislil. Kajti kar naenkrat je nekdo plačal nastanitev v najboljši zasebni kliniki, okrevanje v njej, nekaj terapij na drugih lokacijah in, predvsem, zelo drago operacijo pri enem od najboljših kirurgov specialistov. A to ni bil klub, ki si česa takega resnično ne more privoščiti. Nakazila so prišla iz Milana, prišla so z naslova prvega zvezdnika črnogorske izbrane vrste.

"Čeprav se nisva nikoli srečala, me je Jovetić poklical po telefonu in mi povedal, da je on tisti, ki plačuje za moje zdravljenje. Nekako je slišal za moje težave in se odločil pomagati. Organiziral je srečanja z največjimi strokovnjaki in tudi vse financiral. Nikoli ne bom znal povedati, kako zelo sem mu hvaležen," je s solzami v očeh povedal Raičević.