Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
05.12.2015 09:56:37
Deli članek:

RUDAR - ZAVRČ: Napadalno in atraktivno

Na velenjskem stadionu Ob jezeru se bosta popoldne pomerili ekipi, ki že nekaj časa nista zmagali in bi radi čim prej prekinili slabo serijo ter s tem poskrbeli za boljše vzdušje pred hitro bližajočim se zimskim premorom.

Velenjčani so v zadnjih petih nastopih zbrali samo točko. Precej boleč poraz so doživeli sredi tedna, ko so gostovali v Novi Gorici in odločilni zadetek prejeli le nekaj minut pred zadnjim sodnikovim žvižgom. Po deveti ničli v sezoni so knape na lestvici dohiteli tudi sosedi iz Celja, ki so jim večji del jesenskega dela prvenstva gledali v hrbet.

Zdaj je pred zeleno-črnimi zadnja domača tekma pred zimskim premorom. V mesto prihaja Zavrč, ki s svojo igro Rudarju v zadnjem času očitno nikakor ne ustreza. Velenjčani so izgubili obe letošnji medsebojni tekmi, čeprav so na njih skupaj dosegli tri zadetke. Prav doseganje golov jim v zadnjem času ne gre od nog. V štirih nastopih so sicer zadeli dvakrat, obakrat je v polno meril Mate Eterović, pa še to enkrat iz najstrožje kazni.

»Po seriji brez zmage nas čaka zadnja tekma jesenskega dela prvenstva pred domačimi navijači. Z dobro igro in tremi točkami bi se jim radi zahvalili za podporo v celotnem prvem delu tekmovanja. V zadnjem času rezultatsko nismo preveč uspešni, ampak še vedno verjamemo vase in prepričani smo, da nam bo s pomočjo domačega igrišča, zvestih navijačev in navijaške skupine Velenjski Knapi krivuljo rezultatov uspelo obrniti navzgor,« je pred dvobojem optimističen branilec Jaka Ihbeisheh.

Podobno pa razmišlja tudi kapetan in steber obrambe David Kašnik: »Zavedamo se, da smo prišli v položaj, v katerem bo vsaka osvojena točka zelo pomembna, in ker nujno potrebujemo točke, nas mora danes zanimati samo zmaga. Igralci moramo pustiti srce na igrišču, in če bo tako, sem prepričan, da bodo točke ostale doma.« V domačem moštvu bo manjkal kaznovani Stjepan Babić.

Zavrčani na zmago čakajo tekmo manj od današnjega tekmeca, v zadnjih 360 minutah igre so zbrali dve točki. A treba je vedeti, da so se v zadnjih dveh tekmah pomerili z Mariborom in Olimpijo. Čeprav so v Ljudskem vrtu zapravili vodstvo dveh zadetkov, so na koncu prišli do remija, srečanje z Ljubljančani pa so odigrali zelo dobro, a na koncu ostali praznih rok. In prav ta tekma je pustila precej grenkega priokusa, saj v Zavrču menijo, da so bili oškodovani.

»Kar zadeva samo tekmo oziroma dogajanje na igrišču, mislim, da bi morali osvojiti vsaj točko, ker je bilo kar nekaj dvomljivih situacij, ki pa jih ne želim komentirati,« je dejal Josip Golubar, ki se je proti svojemu nekdanjemu klubu vpisal med strelce, nato pa se je dotaknil današnje preizkušnje: »Glede na vse skupaj je vzdušje v moštvu dobro, do konca imamo še dve tekmi, na katerih moramo dati maksimum in osvojiti čim več točk. Na ta način bi šli na zimski premor dobre volje. Imamo kakovostno ekipo in mislim, da bi morali začeti osvajati točke, kar se bo videlo že v Velenju. Vem, da ne bo lahko, ampak verjamem, da bomo proti Rudarju osvojili vsaj točko.«

Rudar bi v tej sezoni lahko poimenovali kar Zavrčeva »stranka«, saj so Haložani zmagali na obeh medsebojnih tekmah. Videti je, kot da jim tekmečeva igra zelo ustreza. »Po rezultatu je mogoče že videti, da je tako, ampak Velenjčani imajo dobro ekipo, ki jo vodi kakovosten trener. Dejstvo je, da tako mi kot oni želimo igrati nogomet. In po tej plati menim, da nas čaka atraktivna tekma, ki bi lahko postregla z napadalnim nogometom z obeh strani.«

Trener Ivica Solomun bo lahko spet računal na svojega najučinkovitejšega igralca Veljka Batrovića in dvakratnega strelca na zadnjem medsebojnem obračunu Aleksa Pihlerja, ki sta odslužila kazen. Manjkali pa bodo kaznovana Dejan Glavica (dvakratni strelec na prvi medsebojni tekmi) in Ed Kokorović ter poškodovani Zlatan Muslimović.