Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.09.2015 08:29:26
Deli članek:

Zakaj ni igral Sallalich? Zaradi verskih razlogov

Drago Wernig - TAKA

Prvaki so z Domžalami remizirali brez izraelskega vezista.

Mariborčani na zadnji domači preizkušnji proti Domžalam niso dosegli namena. Zadovoljiti so se morali zgolj s točko, s katero si sicer zmanjšali zaostanek za vodilno Olimpijo, ki je klonila pred Zavrčem, toda v Ljudskem vrtu razlogov za zadovoljstvo niso imeli.

Tako kot že v večjem delu sezone, so vijoličasti vnovič nastopili oslabljeni. Abel Gigli in Welle Ndiaye še vedno okrevata po poškodbi, Aleksander Rajčević bo po operaciji kolena zanesljivo odsoten vse do konca prvega dela sezone, v zasedbi prvakov pa presenetljivo ni bilo niti Sintayehuja Sallalicha, ki je vse dozdajšnje tekme pod vodstvom Krunoslava Jurčića začenjal od prve minute.

Kakopak so se nemudoma začela ugibanja o tem, ali se je morda Izraelec naslednji na seznamu poškodovanih, toda kmalu je postalo jasno, da ga ni bilo zaradi osebnih razlogov. Oziroma verskih, manjkal je zaradi praznovanja najpomembnejšega praznika judov jom kipurja, ki se obeležuje s 25-urnim postom, delo v tem času je odsvetovano. V pretekli sezoni se je enako zgodilo na večnem derbiju, ko se je Sallalichu pridružil tudi Dudu Biton.