Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.09.2015 14:54:11
Deli članek:

Marijan Pušnik po porazu z Zavrčem krivdo prevzel na svoja pleča

alesfevzer.com

Marijan Pušnik je po porazu z Zavrčem prevzel krivdo za neuspeh, hkrati pa namenil ostro kritiko Ezekielu Hentyju.

Po sedmih zaporednih zmagah je Olimpija le stopila na mino. Podstavil ji jo je Zavrč, ki je pred nekaj dnevi v kozji rog ugnal tudi Maribor. Haložani so zasluženo slavili v Stožicah, domači so bili preprosto preveč bledi in predvsem drugačni, kot so bili na številnih tekmah poprej. Marijan Pušnik se je s takšno ugotovitvijo strinjal, hkrati je poudaril, da je krivda predvsem njegova.

"V prvi vrsti bi čestital ekipi Zavrča za zasluženo zmago. Temu ni kaj oporekati. Mi že proti Gorici nismo bili pravi, a smo se še uspeli izvleči. Tokrat pač ne. Premalo je bilo uporabnih žog v globino in širino, vse preveč smo iskali rešitve skozi preskok igro, kar pa ni naš zaščitni znak. V 1. polčasu smo bili katastrofalni glede agresivnosti in pri oddajanju žog, poleg tega pa smo izgubili preveč neposrednih dvobojev na sredini igrišča, kjer se običajno odločajo tekme. Nogometaši Zavrča so na prelahek način prihajali pred naš kazenski prostor in iz dveh pravih priložnosti tudi zadeli," je po šele drugem porazu zmajev v tej sezoni dejal koroški strokovnjak.

"Krivdo za včerajšnji poraz v popolnosti prevzemam nase. Očitno je še vedno prisotna miselnost iz prejšnjih let, ko so igralci po prejetem zadetku izgubili voljo in željo, čeprav jim tega ne oporekam. Skušal sem jih psihološko dvigniti, a mi tokrat ni uspelo. Tudi v taktičnem smislu nismo bili na ustrezni ravni, tako da je poraz popolnoma zaslužen," je nadaljeval trener, ki je pred prihodom v Ljubljano deloval na Japonskem.

Pušnik je hkrati razkril, da bi moral Ezekiel Henty na tej tekmi sesti na klop za rezerve, toda Nigerijec je zaradi poškodbe vseeno igral. In zakaj ga je Pušnik želel postaviti med rezerve? "Njegovo obnašanje v Novi Gorici ni bilo ničemur podobno," je bil brez dlake na jeziku trener zmajev.