Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.09.2015 19:07:18
Deli članek:

Krvnik, ki je bil junija med navijači

V sredo zvečer je Juventusu hud udarec zadal nogometaš, ki je na nedavnem finalu lige prvakov goreče stiskal pesti za staro damo kot navijač na stadionu.

Juventus ima že velikih deset točk zaostanka za vodilnim Interjem, nov hud udarec pa so torinski belo-črni doživeli v sredo zvečer, ko so na domačem igrišču zgolj remizirali z zelo skromnim Frosinonejem. ta ekipa pred tem v štirih krogih ni osvojila niti točke, v Torinu pa je izkoristila nezbranost domačega moštva za izenačenja na 1:1 v 92. minuti

Strelec izenačujočega zadetka? Leonardo Blanchard, 27-letni nogometaš Frosinoneja, ki je v pretekli sezoni nastopal v drugi ligi in si priigral zgodovinsko napredovanje med elito. Torej v tisti sezoni, v kateri je Juventus prišel do finala lige prvakov in v kateri je Blanchard kot goreči navijač stare dame igral povsem drugačno vlogo. 

Kot vselej dotlej je goreče navijal za staro damo v domačem prvenstvu in si tudi ogledal nekaj tekem, ob uvrstitvi Juventusa v berlinski finale lige prvakov, pa se je odpravil v nemško prestolnico. Vse skupaj je tudi dokumentirano na družabnih omrežjih, Blanchard je bil na tribuni z najbolj gorečimi navijači, oblečen v barve Juventusa. 

Tokrat pa je moral stati nasproti klubu, za katerega navija že od otroštva, ob tem pa je šel tudi korak dlje. Velik korak. ko se mu je ponudila priložnost, je za svoj Frosinone dosegel zgodovinski zadetek in "svoj" Juve spravil v velike težave. "Kaj hočemo, tako je življenje profesionalnega nogometaša," je ob tem simpatično dejal.