Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
12.06.2015 12:18:05
Deli članek:

Željko Filipović: Ni lepšega, kot da te Viole lovijo po igrišču

Drago Wernig - TAKA

Pred mariborskimi nogometaši je zadnji prosti konec tedna. V ponedeljek se bodo znova zbrali v Ljudskem vrtu in začeli priprave na prihajajočo sezono, v kateri bo pred njimi obilo novih izzivov. Uresničevati jih bodo skušali tudi s pomočjo Željka Filipovića, ki se je v preteklih mesecih ubadal s poškodbo hrbta, zaradi katere je moral na operativni poseg, ki je dosegel namen.

Vijoličasti so po pričakovanjih osvojili peti zaporedni naslov prvaka in si zagotovili kvalifikacije za najprestižnejše klubsko tekmovanje na svetu, čeprav Ante Šimundža v drugem delu prvenstva ni mogel računati na usluge nadvse pomembnega člena.

Zaradi neprijetne poškodbe hrbta je pogrešal Željka Filipovića. "Šlo je za obliko discus hernie, ko je del diska stisnil živec, ki gre po levi nogi. Imel sem bolečine, čutil mravljince po nogi. Tako je bilo nemogoče igrati, trenirati," je pred neizbežno aprilsko operacijo pojasnil 26-letni ljubljanski vezist, ki ga kakopak najbolj veseli, da okrevanje poteka zelo dobro. "Da, trenutna situacija je obetavna. Zdravniki niso pričakovali, da se bo telo tako dobro odzvalo, seveda pa je najpomembnejše, da bolečine v hrbtu ni več. Močno upam, da se bom čim prej vrnil na igrišče."

Na mednarodnem prizorišču smo lahko neugoden tekmec vsakemu favoritu, kar smo v preteklosti dokazovali, in verjamem, da bo tako tudi letos.

Na začetku priprav na največje napore še ne bo pripravljen, toda dan, ko bo spet lahko vadil skupaj s soigralci, je vse bližje. In nato prispeval svoj delež k čim boljšim rezultatom ekipe, ki si je v pretekli sezoni zagotovila novo šampionsko lovoriko.

"Moram priznati, da sem svojega petega zaporednega naslova zelo vesel. Vsak je nekaj posebnega, ampak vendarle ne morem mimo tega, da me je poškodba ustavila. Težko je svoje moštvo spremljati s tribun. Želja po igri je vedno izjemna, vsak si želi biti na igrišču, še posebej mi je žal, ker me ni bilo na zadnji preizkušnji s Koprom. Ker ga ni lepšega, kot da te Viole lovijo po igrišču za dres. Da, zaradi poškodbe ostaja nekaj grenkega priokusa, ampak tako pač je, tudi to je sestavni del nogometa," je povedal Željko Filipović.

Svojega petega zaporednega naslova sem seveda zelo vesel. Vsak je nekaj posebnega, ampak vendarle ne morem mimo tega, da me je poškodba ustavila. Težko je svoje moštvo spremljati s tribun. Želja po igri je vedno izjemna, vsak si želi biti na igrišču, še posebej mi je žal, ker me ni bilo na zadnji preizkušnji s Koprom.

Na začetku sezone bodo spet v središču pozornosti evropski boji. Mariborčane prva tekma na mednarodnem prizorišču čaka v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, v primeru uspeha bodo nosilci tudi v tretjem krogu, kar se do zdaj še ni zgodilo.

Dejstvo je, da je izhodišče zaradi tega drugačno, toda najprej bo treba preskočiti prvo oviro, hkrati Željko Filipović opozarja: "Vse ekipe so prvaki svojih držav, gre za kakovostne zasedbe. Na vsako preizkušnjo se je treba temeljito pripraviti, a seveda upam, da nam bo žreb naklonjen. Jasno pa je, da lahkih dvobojev ni, vsak je zgodba zase, toda tudi z nami nikomur ne bo lahko. Neugoden tekmec smo lahko vsakemu favoritu, kar smo v preteklosti dokazovali, in verjamem, da bo tako tudi letos."