Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.06.2015 11:06:20
Deli članek:

Čistka pri Olimpiji, Pušnik potrjen

Zdaj je tudi uradno, novi trener Olimpije bo Marijan Pušnik, na novinarski konferenci zeleno-belih pa so potrdili tudi veliko čistko med igralskim kadrom.

54-letni Dravograjčan Marijan Pušnik se je danes že pojavil na novinarski konferenci, kjer ga je generalni direktor Ranko Stojić predstavil kot novega trenerja zmajev. Pušnik je z zeleno-belimi podpisal dveletno pogodbo. 

Za Pušnika bo Olimpija tako že šesti klub v prvoligaški konkurenci, pred zeleno-belimi iz Ljubljane je namreč vodil že Dravograd, Korotan, Celje, Maribor in velenjski Rudar. Pušniku bosta pomagala tudi prvi pomočnik Vladimir Radenković in drugi pomočnik Dejan Kopasić. Za telesno pripravo bo skrbel Srđan Zirojević, pri Olimpiji pa želijo v klub kot svetovalca zvabiti tudi Srdjana Djordjeviča, strokovnjaka za telesno pripravo, ki je med drugim bil član italijanske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Trener vratarjev ostaja Andrej Kračman. Glede dosedanjega trenerja Aleksandra Radosavljevića je Stojić poudaril, da mu bodo poskušali poiskati funkcijo, ki mu bo najbolj ustrezala, bržčas v mladinskem pogonu.

Na tiskovni konferenci Olimpije so potrdili tudi, da v prihodnje ne bodo računali na kar osem nogometašev, ki so branili njihove barve v prejšnji sezoni. Od Stožic se tako poslavljajo Matija Škarabot, Aleksandar Lazevski, Hrvoje Spahija, Stjepan Babić, Blaž Božič, Kruno Ivančić, Aleksandar RodićMiran Burgić in tudi Ezeqiel Henty, ki je imel pri Olimpiji status posojenega nogometaša Milana.