Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.04.2015 11:11:52
Deli članek:

ZAVRČ - CELJE: Bodo grofi utrujeni in zaspani?

Drago Wernig - TAKA

Haloze spomladi ostajajo neosvojljive, a dejstvo je, da bodo varovanci Ivice Solomuna v soboto ob 20.00 na hudi preizkušnji. Grofi želijo z zmago ostati pod vrhom, a misli jim bodo bržčas uhajale tudi proti torkovi pokalni preizkušnji.

"Proti Gorici žal nismo zmagali, toda najpomembnejše je, da smo nadaljevali pozitivni niz rezultatov na našem stadionu. Verjamem, da bo pri tem ostalo tudi po dvoboju s Celjani, želimo osvojiti ves izkupiček," je odločen alfa in omega prvoligaša iz Haloz Miran Vuk.

Zdi se, da grofi prihajajo v primernem trenutku. "Morda bodo malce zaspani od uspeha, ki so ga dosegli v Ljudskem vrtu, hkrati so po naporni preizkušnji bržčas vsaj malce utrujeni. Če bo res tako, si bomo to kakopak prizadevali izkoristiti," je še povedal Miran Vuk in razkril, da so vsi igralci zdravi in da je Lovro Cvek dobil vabilo za hrvaško U-20 reprezentanco, ki bo v Avstriji odigrala prijateljski tekmi s Katarjem in ZDA. Prav tako velja omeniti, da so se v Zavrču lotili novega velikega projekta, po prenovi Športnega parka so začeli graditi novi pomožni igrišči, kar bo nedvomno velika pridobitev.

Kakšen bo po slavju pod Kalvarijo odziv Celjanov? To je nadvse zanimivo vprašanje, prav tako kot ugibanja o tem, ali bo Simon Rožman kateremu od udarnih mož privoščil počitek, povratni pokalni obračun z vijoličastimi bo namreč že v torek. "Na završkem igrišču do zdaj še nismo slavili, zato se zavedamo, da pot do morebitne zmage tudi tokrat nikakor ne bo lahka. Naši nasprotniki so izredno nevarni v vseh segmentih igre, kar pomeni, da bomo morali biti vseskozi maksimalno osredotočeni. Na zadnji prvenstveni preizkušnji proti Rudarju smo bili preveč pasivni, nismo upoštevali trenerjevih navodil, kazen pa je sledila v obliki treh prejetih zadetkov. Takšne tekme si ne smemo več privoščiti in verjamem, da nam bo uspelo iztržiti pozitiven rezultat in tako dobro začeti zadnjo četrtino prvenstva. Motivacije nam ne manjka," je optimist Tadej Vidmajer.