Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
17.04.2015 21:32:14
Deli članek:

Kek bo ostal neuresničena želja

Grega Wernig

Boško Đurovski še vedno ni dobil naslednika, najbolj zaželeni strokovnjak naj bi bil nekdanji selektor slovenske izbrane vrste.

Makedonski ljubitelji nogometa še naprej živijo v velikem pričakovanju, kdo bo na selektorskem stolčku nasledil Boška Đurovskega. Tako kot ponavadi, se omenja veliko potencialnih kandidatov, med njimi se je v preteklih dneh dokaj pogosto pojavljal tudi Slaviša Stojanović. "Iz Skopja me kličejo le številni novinarji. Uradnega ni bilo nič, iz makedonske zveze se mi ni oglasil nihče," se je na poročanje skopskih medijev v četrtek za Ekipo24 odzval ljubljanski strokovnjak.

Za največjega favorita naj bi veljal Gianfranco Zola, "v obtoku" so prav tako Milovan Rajevac, Ljuboslav Penev, Ljubinko Drulović, Faruk Hadžibegić in še bi lahko naštevali, toda zelo zanesljiv makedonski vir nam je razkril, da niti eden od omenjenih strokovnjakov naj ne bi bil na vrhu seznama želja vodilnih mož tamkajšnje nogometne zveze. In da je bil po teh navedbah prva izbira zgolj in samo Matjaž Kek. Makedoncem je bilo sicer bolj kot ne jasno, da bo prihod nekdanjega selektorja slovenske reprezentance bržčas misija nemogoče, toda kar tako se menda niso želeli vdati v usodo. A so se vendarle kmalu morali. Po uvodnem "preverjanju terena" so hitro spoznali, da bodo morali poiskati kakšno drugo rešitev. Stvarnejšo!

Iz preprostega razloga, ker Matjaž Kek svoje reške zgodbe kakopak ne namerava prekiniti, povrhu so mu pred dnevi na Kantridi še povečali "čin", dobil je še večja pooblastila. Poslej ni več le trener, ampak klubski menedžer, ki bo v prihodnje skrbel tudi za selekcijo trenerjev, igralcev za drugo ekipo, mladinski pogon, njegova beseda pri okrepitvah bo zadnja. Njegovo mnenje pri prihodih in odhodih igralcev je bilo seveda že do zdaj nadvse pomembno, a zdaj bo tudi formalno pristojen za ta del posla. Vse to razumljivo razkriva, da je mariborskega strokovnjaka s klopi Rijeke, ki jo v sobotnem popoldnevu čaka gostovanje pri Hajduku, tako rekoč nemogoče premakniti. V Skopju bodo morali počakati na kakšno drugo priložnost.

KAKŠNE SO MOŽNOSTI TRENEVSKEGA?
Kot smo že poročali, v tem trenutku najvišje kotirajo delnice Gianfranca Zolaja. V prihodnjih dneh naj bi se predstavniki zveze srečali z nekdanjim italijanskim zvezdnikom in začeli pogovore o morebitnem sodelovanju. Prevladuje mnenje, da bodo vodilni možje makedonskega nogometa vztrajali pri tujcu, a če se jim takšen scenarij ne bo uresničil, imajo bojda pripravljeno tudi rezervno različico z domačim strokovnjakom. Po naših informacijah naj bi bil v tem primeru eden od favoritov trener, ki smo ga na slovenskem prizorišču zelo dobro spoznali tako kot igralca, kot trenerja. To je Viktor Trenevski, ki je trenutno brez kluba, medtem pa se je podal tudi v novinarske vode in postal kolumnist časnika Makedonski sport.