Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
18.04.2015 10:55:21
Deli članek:

RUDAR - MARIBOR: Njihovih in svojih

Drago Wernig - TAKA

Velenjčani bodo zadnjo četrtino začeli proti ekipi, ki je v dozdajšnjem delu prvenstva še niso premagali. Še več, vijoličasti imajo stoodstotni izkupiček, ki ga nameravajo ohraniti tudi po drevišnjem obračunu, nameni knapov so kakopak drugačni.

Nogometaši Rudarja so se na zadnjem gostovanju naposled znebili velikega bremena. V Areni Petrol so se veselili prve spomladanske zmage, prihajajoče preizkušnje bodo pričakovali pod manjšim pritiskom. Tudi današnjo proti Mariboru. "Uspeh v Celju nam vsekakor pomeni veliko. Seveda smo si želeli, da bi na tak način začeli pomlad, žal se nam ni izšlo. Prav tako je pomembno, da je bila igra v Areni Petrol približek podobi, ki bi jo rad videl od svoje ekipe," pravi Jernej Javornik, ki nocoj poleg že dalj časa odsotnega Črnčiča, ki ga ne bo vse do konca sezone, ne bo imel na voljo kaznovanih Džinića in Trifkovića ter poškodovanega Dedića, nastop Knezovića je vprašljiv. "Pričakujemo močan in po pokalnem porazu maksimalno mobiliziran, motiviran Maribor. Čeprav oslabljeni, bomo skušali ponoviti celjsko predstavo in iztržiti čim boljši izid. Verjamem, da bodo gledalci videli dvoboj na zavidljivi kakovostni ravni. Ne bomo preračunljivi, radi bi bili napadalni, a če nas bodo tekmeci v to prisilili, se bomo pač branili," je še povedal trener Rudarja.

Mariborčani so po sredinem spodrsljaju proti grofom ohranili mirno kri in misli nemudoma preusmerili v dvoboj s knapi. "V Velenje odločni odhajamo po pozitiven rezultat. Vemo, kaj je naš cilj in na kakšen način priti do želenega dosežka. Gostovanje na stadionu Ob jezeru je vedno neugodno. Resda imamo v medsebojnih dvobojih pozitivni izkupiček, toda od zgodovine ne živimo, ampak od sedanjosti za prihodnost. Zavedamo se zahtevnosti naloge in kakovosti gostiteljev, vendar v prvi vrsti tudi svojih sposobnosti," je povedal Ante Šimundža, ki začetne enajsterice zaradi pokalne preizkušnje v knežjem mestu ne misli rotirati: "Ne, nikakor ne, prvenstvo je na vrhu prioritet. O torkovi tekmi zdaj ne razmišljamo."

V moštvu zanesljivo ne bo kaznovanega Boharja, Sallalich se še vedno ubada s poškodbo, vsi ostali so pripravljeni. Na igrišče se vrača tudi Petar Stojanović, ki je med tednom odslužil kazen zaradi izključitve. "Naš namen je vedno isti, želimo zmagati. V tekmo bomo krenili maksimalno s ciljem osvojiti pomembne točke. Rudar je dobra ekipa, pred nami je zahtevna preizkušnja, igrati moramo svojo igro. Če smo pravi, nas je težko premagati," je prepričan 19-letni Ljubljančan v vijoličastem dresu.