Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.04.2015 22:17:29
Deli članek:

Je Domžalam prinesel pravo bogastvo?

Nikola Miljković

Nemanja Maksimović se v Kazahstanu počuti odlično, tudi Domžalčani pa še dolgo ne bodo pozabili na to, kako dobro so zaslužili z njim.

Poleg Joshue Parkerja in Erika Janže so Domžalčani pred začetkom spomladanskega dela prvenstva ostali brez še enega zelo pomembnega člena ekipe. Luka Elsner se je bil prisiljen sprijazniti z odhodom Nemanje Maksimovića, ki je sprejel ponudbo kazahstanskega prvaka Astane.

"V Astani mi je odlično. To je moderno mesto, kakršnikoli predsodki so odveč. Deluje kot mali Dubaj," je Nemanja Maksimović razkril v pogovoru za srbski Kurir. Potemtakem Kazahstan ni takšen, kot je predstavljen v filmu o Boratu? "Ah, kje pa. Kakšen Borat neki!" se je odzval nekdanji vezist dvakratnih slovenskih prvakov, ki je z azijskim klubom podpisal dveletno pogodbo. "Prestop s finančnega vidika sodi med pet največjih v zgodovini NK Domžale," so ob odhodu kapetana srbske mladinske reprezentance zapisali na spletni strani prvoligaša, ki domuje ob Kamniški Bistrici.

Popolnoma jasno je torej, da je šlo za velik denar. V beograjskih nogometnih krogih se menda šušlja o tem, da naj bi Astana odštela dva milijona evrov odškodnine. "Če sem povsem iskren, ne vem, kakšen je bil dogovor med vodilnimi možmi Astane in Domžal. Sam sem se dogovarjal za svoje pogoje sodelovanja in dejstvo je, da sem izjemno zadovoljen. Takšne plače ne bi dobil nikjer v Evropi," se je odzval Nemanja Maksimović, ki bi ga Luka Elsner potreboval kot suho zlato. A prav tako je seveda dejstvo, da domžalska blagajna potrebuje finančne prilive.