Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
18.04.2015 08:40:42
Deli članek:

DOMŽALE - GORICA: Vrnitev k vrednotam

Nikola Miljković

Domžalčani v letu 2015 ne blestijo. Izgubili so vodstvo na lestvici in si v sedmih tekmah v spomladanskem delu prvenstva pridelali sedem točk zaostanka za vodilnim Mariborom, tudi v pokalu so na prvi tekmi polfinala v Kopru izgubili z 0:1, čeprav so večino tekme igrali z igralcem več. Danes ob 17.00 gostijo Gorico.

Le dve zmagi ob dveh remijih in treh porazih na sedmih tekmah v novem letu sta za ekipo, ki si želi osvojiti naslov državnega prvaka, premalo, veliko premalo. Če se bodo Domžalčani še želeli vmešati v boj za naslov prvaka, potem si spodrsljajev več ne smejo privoščiti. Do konca prvenstva je ostalo še devet krogov in varovanci Luke Elsnerja morajo, če želijo še upati na vrh lestvice, ponoviti serijo, ki jim je uspela na začetku prvenstva. Takrat so nanizali deset tekem brez poraza, od tega devet zmag in en remi. Današnji nasprotnik se zdi kot po meri za začetek takšne serije. Gorica se namreč ubada z ogromnimi finančnimi težavami, čeprav je na zadnjih treh tekmah neporažena, je v letošnji sezoni v zelo skromni formi in je trenutno šele na 8. mestu razpredelnice. Domžalčani so Primorce v letošnji sezoni premagali že trikrat, tudi v četrto ne bi smeli imeti prevelikih težav.

"Gorica deluje v kaotičnih razmerah, a je vseeno vzela točki Celju in na težkem gostovanju v Zavrču. V tem delu sezone je že marsikomu zagrenila življenje. Na igrišču delujejo Goričani motivirani, organizirani in urejeni. Tudi njihovi igralci imajo cilje v svojih karierah in noben športnik po duši si ne želi izpustiti priložnosti iz rok," se Luka Elsner vseeno zaveda, da njegovi ekipi ne bo lahko, in dodaja: "Neizmerna želja po zmagi je tista, ki nam lahko prinese točke. Ukvarjati se moramo s svojim odnosom, željo po zmagi, tako kot smo se večino sezone. Vrniti se moramo na vrednote, ki so nas pripeljale do teh rezultatov. Prepričan sem, da so vsi doumeli, da so pred nami boji, ki odločajo, in da ni več prostora za ležerno razmišljanje. Popravnih izpitov ni več."

Obračun bo tudi dobrodelno obarvan, saj bodo Domžalčani znova zbirali hrano za Anino zvezdico, ki skrbi za otroke iz socialno ogroženih družin. Tako bo lahko vsak, ki si bo želel ogledati dvoboj z Gorico, namesto denarja za karto predložil najmanj dva prehrambena izdelka z daljšim rokom uporabe.