Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
04.10.2014 10:48:41
Deli članek:

Mitrović: V duhu viteškega boja

Mreža Olimpije se je v tej sezoni v prvenstvu zatresla le petkrat. Toliko golov je prejelo tudi Celje, dejansko imajo boljšo obrambo le Domžale, Nejc Vidmar je klonil šele dvakrat.

Da je tako, ima veliko zaslug tudi Nemanja Mitrović. Visokorasli branilec ima stoodstotno minutažo, na vsaki od desetih tekem je igral od začetka do konca. Tudi v Ljudskem vrtu bo ključnega pomena za četo Darka Karapetrovića, če bo skupaj s kolegi iz obrambe postavil zid, ki bo previsok za mariborske napadalce, potem bo Olimpija toliko lažje prišla do želenega izida.
»Le psihična priprava je bila drugačna, vse ostalo smo počeli tako, kot to počnemo pred drugimi tekmami,« je teden, ki je za zmaji, opisal Mitrović. Slednji je star šele 21 let, toda na igrišču jih kaže več. Ne zaradi videza, zaradi igre. Je miren, zbran in učinkovit pri svojem delu. In takšen bo – kakopak – poskušal biti tudi nocoj v štajerskem hramu nogometa.

IZ KAKŠNEGA TESTA SO
Kaj pa sam pričakuje od 62. ligaškega večnega derbija? »Pričakujem predvsem zahtevno tekmo, vendar hkrati upam, da bo potekala v duhu viteškega športnega boja. Naj zmaga boljši. Če bo to Maribor, mu bomo športno čestitali. V nasprotnem primeru pa bomo toliko bolj zadovoljni mi. Olimpija je dobro pripravljena in komaj čakamo, da se vse skupaj začne. Tekma bo pokazala, iz kakšnega testa dejansko smo. Izplača se potruditi, seveda osvojiti točko ali več ter pričakati reprezentančni premor v prešernem vzdušju,« je idealen scenarij zanj in za njegovo ekipo razkril nogometaš, ki se je nekoč kalil tudi v Italiji, kjer je bil najprej v milanskem velikanu Interju, nato tudi v Bologni.

SPLET NESREČNIH OKOLIŠČIN
Za Olimpijo je vsekakor pozitivna novica, da je večina poškodovanih okrevala. Ko so vsi zdravi, je pač lažje sestaviti najmočnejšo enajsterico. »Veliko nam pomenita vrnitvi Mirana Burgiča in Aleksandra Rodića, dveh izkušenih napadalcev, ki sta v svoji karieri odigrala kar nekaj podobnih tekem kot bo tokratna v Mariboru,« priznava Mitrović, ki meni, da je trenutek za derbi za Olimpijo pravi, čeprav je slednja na predzadnjem obračunu izgubila s Krko. Je pa nato nekaj dni pozneje razbila Koper. »Zadnja zmaga nad Koprom nam je dala novega zagona, obenem pa smo dobili potrditev, da je bil nezaslužen poraz pred tem v Novem mestu le splet nesrečnih okoliščin. Pred reprezentančnim premorom si želimo odigrati novo kakovostno tekmo, ki bi bila odlična popotnica za nadaljnje delo,« je pred trenutkom resnice v Ljudskem vrtu zaključil Mitrović.