Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.08.2014 11:04:10
Deli članek:

Koliko gledalcev pod Kalvarijo?

Grega Wernig

Uefa še vedno ni sporočila, ali mora biti na tekmi Maribor - Celtic južna tribuna v Ljudskem vrtu prazna, ali kazen predvideva delno zaporo.

Uefa je v četrtek naposled tudi uradno razblinila dvome o tem, kdo bo tekmec Maribora v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Pod Kalvarijo prihaja Celtic, še vedno pa ni jasno, koliko gledalcev si bo lahko v sredo zvečer ogledalo obračun vijoličastih in škotskega velikana.

S sedeža evropske krovne nogometne organizacije še vedno niso sporočili, ali bo zaradi kazni, ki je posledica keltskega križa (simbol, ki ga povezujejo z rasno nestrpnostjo) na tekmi z Zrinjskim, zaprta celotna južna tribuna, oziroma bo zapora vendarle delna. V mariborskem klubu so iz dopisa Uefe razbrali, da naj bi bila zapora delna.

Potemtakem bi bila prazna dva sektorja, na katerima je bila izobešen sporni transparent, kar bi pomenilo, da bi z juga dogajanja na igralni površini lahko spremljalo 800 ljudi, številka seveda ni zanemarljiva. Toda odgovora na prošnjo za dodatno pojasnilo iz Nyona še vedno ni, to pa slovenskim prvakom kakopak povzroča precejšnje preglavice pri predprodaji vstopnic, ki je stekla v četrtek zjutraj.