Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
15.08.2014 10:19:00
Deli članek:

Danes Zavrč - Koper

Grega Wernig

Uvodna tekma petega kroga na slovenskem prvoligaškem prizorišču bo danes ob 17.30 na Ptuju, kjer bodo nogometaši Zavrča gostili Koprčane.

Haložani dvoboj pričakujejo na krilih uspeha na Portovalu, na Bonifiki pa po porazu s Celjani ozračje očitno ni najboljše, v igralski zasedbi se obetajo spremembe.

Po številnih kadrovskih premikih, ki so se dogajali v Halozah, jih ni bilo malo, ki so menili, da je to začetek konca, omenjal se je celo razpad sistema. "To so zgodbe brez vsakršne osnove. Mar bi gradili novo tribuno, če bi bilo tako!? Sicer pa smo z izkupičkom na prvih štirih preizkušnjah zadovoljni, čeprav smo v dvoboju z Domžalčani pričakovali več," pravi alfa in omega Zavrča Miran Vuk.

Slednji
je našel tudi razlog za slabšo podobo proti dvakratnim prvakom: "Bržkone smo plačali davek prijateljske tekme, ki smo jo odigrali le dva dneva prej, zato so bili igralci nekoliko utrujeni, česa takega si več ne smemo privoščiti."

V Halozah so sicer pred začetkom prvenstva imeli peklenski načrt. "Naša želja je bila na uvodnih petih dvobojih osvojiti stoodstotni izkupiček, da bi v šestem krogu na gostovanje v Ljudski vrt odšli s petnajstimi točkami. Da bi bili pod Kalvarijo priče derbiju prvo in drugouvrščene ekipe na lestvici," je razkril Miran Vuk.

Domžalčani se s takšnim scenarijem niso strinjali, gotovo pa v najstarejše slovensko mesto ambiciozni prihajajo tudi Koprčani. "Naš namen je jasen, zanima nas zmaga," je odločen mož, brez katerega se v Zavrču ne more zgoditi popolnoma nič, hkrati skrbi za redna izplačila.

Kako se bo po domačem porazu odzval Koper? Ni skrivnost, da ozračje na Bonifiki v zadnjem času ni najboljše, zato bo vodstvo kluba poseglo po nekaterih ukrepih, posamezni igralci se bodo morali posloviti. "Nihče ni nad klubom. Vse poteze bomo povlekli s ciljem, da bi bili v prihodnje čim uspešnejši," zagotavlja prvi mož Ante Guberac.