Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
13.08.2014 16:33:22
Deli članek:

Trener je vnesel pozitivne novosti

Arsen Perić

Nogometaši Celja so v novo sezono krenili s polovičnim izkupičkom. V štirih tekmah imajo na svojem kontu dve zmagi in dva poraza.

Po uvodnih dveh porazih proti Zavrču in Domžalam, so Celjani nanizali dve zmagi, padla je Krka in nazadnje še favorizirani Koper. "Pred tekmo smo se dogovorili, da bomo odigrali čvrsto v obrambi, da bomo vseskozi skoncentrirani in nato v fazi napada poskušali s hitrimi prehodi čim prej doseči zadetek. To nam je tudi uspelo, na koncu smo se lahko zasluženo veselili zmage z 2:0," je o tekmi proti Kopru razpredal vratar Matic Kotnik

POBIRA SMETANO S TORTE
Čuvaj mreže Štajercev ima v letošnji sezoni kar 90,48 odstotno uspešnost ubranjenih strelov, kar ga uvršča na drugo mesto najuspešnejših vratarjev v tej kategoriji. "Vsi igralci dihamo drug za drugega, trdo garamo na treningih in tekmah, zato menim, da to nikakor ni naključje. Trener je v našo igro vnesel pozitivne novosti, ki smo jih z igralci dobro sprejeli. Tudi moje predstave so plod dobrega dela in dobrih predstav celotnega moštva, sam na koncu le poberem tisto smetano s torte. Uvideli smo, da samo kolektivni boj prinaša dobre rezultate, zato se bomo še naprej borili in trdo garali drug za drugega," je skromen štiriindvajsetletnik. 

ZDAJ NAS ČAKAJO NAJBOLJŠI 
V soboto čaka Kotnika in soigralce štajerski derbi, na Areno Petrol prihajajo aktualni državni prvaki, nogometaši Maribora. "Igrali bomo proti najboljšemu moštvu v Sloveniji. V tekmo gremo sproščeno in z dobro popotnico dveh zaporednih zmag. Odigrali bomo po najboljših močeh, želja pa so tako kot vselej vsekakor tri točke," je odločen celjski vratar, ki dodaja: "Menim, da smo v teh prvih obračunih dokazali, da igramo atraktiven in borben nogomet, ki je privlačen za gledalce. Vsi v klubu si močno želimo dobrega odziva vseh navijačev našega kluba. Njihova podpora nam ogromno pomeni, na sobotni tekmi pa bi nam zagotovo vlila tudi dodatnih moči."