Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
13.08.2014 14:12:36
Deli članek:

Oblak dobil novega soigralca

vszi

Atletico Madrid je v svoje vrste zvabil novega napadalca, in sicer Mehičana Raula Jimeneza, ki je nazadnje v svoji domovini branil barve Americe.

Triindvajsetletnik je z madridskim Atleticom podpisal šestletno pogodbo, za prestop pa so Mehičani prejeli 10,5 milijonov evrov. Jimenez je bil sicer celo kariero član Americe, prvič pa je za člansko ekipo nastopil leta 2011. Od takrat je njegov vzpon strmo naraščal, za prvo ekipo je zbral 100 nastopov, 39-krat pa se je vpisal tudi med strelce.

Na olimpijskih igrah v Londonu je mehiški reprezentanci pomagal do zlatega odličja, bil pa je tudi med triindvajsetimi nogometaši, ki so na svetovnem prvenstvu v Braziliji zastopali barve Mehike. Med drugim je prispeval velik delež k zgodovinskemu remiju z gostiteljico prvenstva, kljub temu, da je v igro vstopil šele v 84. minuti srečanja.

Jimenez je sicer že pred dnevi dejal, da je slišal za morebiten prestop k Atleticu, zaradi česar je bil zelo počaščen. "Atletico je odlična ekipa, ki še naprej raste. Vesel bom, če bom lahko v prihodnje tam igral. Seveda bom dal vse od sebe in se trudil napredovati kot igralec."

To je za Atletico že osma letošnja okrepitev, poleg Slovenca Jana Oblaka bodo v novi sezoni za Madridčane igrali še Miguel Angel Moya, Guilherme Siqueira, Jesus Gamez, Cristian Ansaldi, Antoine Griezmann in Mario Mandžukić.