Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.08.2014 09:05:58
Deli članek:

Vsi smo ponosni

Arsen Perić

Domžalčani se ne pustijo motiti. V Velenju so zmagali še četrtič zapored in so brez prejetega gola na vrhu lestvice, kar je najboljši začetek sezone v klubski zgodovini. Ob Kamniški Bistrici so kakopak zadovoljni, a nikakor evforični.

Takšnega začetka sezone bržkone niso pričakovali niti največji optimisti med domžalskimi privrženci.

"Kot mlad trener pred sezono nisem imel veliko samozavesti, na drugi strani pa močno verjamem v delo, ki ga opravljamo. Veseli me odziv fantov na moje zahteve in prepričan sem, da bo ta zgodba uspešna. Če ne že zdaj, zagotovo v prihodnosti. Pri svojem delu čutim določen pritisk in stres, ki pa ju igralci precej dobro blažijo. Vsi v strokovnem vodstvu in klubu smo ponosni na trenutne rezultate našega dela. A kljub vsemu so za nami le štiri tekme in niti en dan se ne oziramo nazaj. Vemo, da je pred nami zahtevna sezona, opravili smo šele z uvodom," opozarja trener Luka Elsner.

Pomemben člen zasedbe je Erik Janža, kar razkriva tudi podatek, da je do zdaj na igrišču preživel vseh 360 minut. "Nisem pričakoval takšnega začetka sezone. Vse je odlično in upam, da bo šlo tako tudi naprej. Obramba deluje odlično, in če bomo v napadu izkoristili pripravljene priložnosti, se nam ni treba ničesar bati. Samozavestno gremo naprej," je odločen 21-letni Prekmurec, ki je na stadionu Ob jezeru odigral 102. tekmo v domžalskem dresu. Zaznamoval jo je z zmago: "Zdržali smo do konca, čeprav bi lahko že prej odločili vprašanje zmagovalca in se izognili trepetanju do zadnjega sodniškega piska. Kljub temu smo znova dokazali, da smo v obrambi zelo čvrsti, saj si Rudar ni pripravil resnejših priložnosti iz igre. Nevaren je bil le iz prekinitev, tako da smo zelo zadovoljni, da smo ohranili minimalno prednost in osvojili nove točke."

Erik Janža se zaradi izjemnega začetka sezone ne slepi: "Ostajamo trdno na tleh. Tudi strokovno vodstvo si ves čas prizadeva, da nas rezultati ne bi ponesli in da bi se še naprej vedli profesionalno. Razmišljamo, kot da nismo še ničesar naredili, zato v garderobi ni čutiti nobene evforije ali prevzetnosti."

Mreža rumeno-modrih je še vedno nedotaknjena. "Ko je na mesto trenerja prišel Luka Elsner, je bila prioriteta igra v obrambi. Pred njegovim prihodom smo prejemali preveč zadetkov, zato je bil prvi cilj trdnost zadnje vrste. Dolgo smo se ukvarjali s tem in sadovi trdega dela so zdaj vidni. V napadalnem delu ekipe pa imamo dovolj igralcev, ki znajo odločiti tekmo," je povedal Erik Janža.