Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
11.08.2014 21:54:36
Deli članek:

Contento novi član Bordeauxa

girondins.com

Levi branilec münchenskega Bayerna Diego Contento je postal novi član Bordeauxa.

Štiriindvajsetletni Nemec je bil od malih nog član Bayerna, pri katerem pa si ni uspel izboriti mesta v udarni enajsterici, zato se je odločil zapustiti bavarskega velikana.

Odslej bo igral v francoskem prvenstvu, saj je s tamkajšnjim prvoligašem Bordeauxom podpisal štiriletno pogodbo. "Zelo smo zadovoljni, ker smo se dogovorili s Contentom. Fant je že opravil zdravniški pregled in klubu obljubil štiriletno zvestobo," so zapisali na uradni spletni strani Bordeauxa.

Veliko zaslugo, da je prišel v klub, ima tudi novi trener Bordeauxa Willy Sagnol, ki je devet let nosil Bayernov dres. "Ko smo se odločili, da se bomo okrepili z levim branilcem, je postalo jasno, da je Contento zelo zanimiv izbor. Čeprav ni veliko igral, je bil pet let član Bayernove prve ekipe. V ligi prvakov je igral proti francoskim ekipam. Dobili smo zelo motiviranega igralca, ki se želi dokazovati in pokazati svojo pravo vrednost," je z novincem zadovoljen Sagnol.

Contento ima italijanske korenine, z Bavarci pa je osvojil ligo prvakov, tri naslove državnega prvaka, trikrat je bil nemški pokalni prvak, v zbirki pa ima tudi dva nemška superpokala, evropski superpokal in zmago na klubskem svetovnem prvenstvu.