Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
11.08.2014 23:52:46
Deli članek:

Celtic se je okrepil

celticfc.net

Pri Celticu so pred dnevi ostali brez prvega vratarja Fraserja Forsterja, ki je odšel k Southamptonu. Danes pa se zeleno-beli lahko pohvalijo, da so se okrepili v zvezni vrsti.

V klub je namreč prišel napadalno usmerjeni vezist Aleksandar Tonev. Bolgarski reprezentant bo imel v letošnji sezoni pri Bhoysih status posojenega nogometaša Aston Ville, Celtic pa bo imel po tem priložnost, da tudi odkupi njegovo pogodbo.

Štiriindvajsetletni Tonev je kariero sicer začel pri sofijskem CSKA-ju, iz katerega se je leta 2011 preselil k Lechu iz Poznana. Poljaki so zanj odšteli 350 tisočakov, pri njih pa je ostal dve leti. Lani poleti se je za 3,2 milijona evrov preselil k Aston Villi, kjer se ni naigral. Nastopil je na sedemnajstih premierligaških tekmah, a na njih dobival le drobtinice, v celoti je namreč odigral samo en dvoboj.

"Aleksandar je izjemno hiter in zelo dobro igra z obema nogama," je nad novincem navdušen trener Celtica Ronny Deila. "V času, ko je igral za Lech, je dosegel veliko zadetkov in mislim, da s svojo kakovostjo lahko dvigne ekipo. Poleg tega mu pri nas lahko pomagamo, da bo še boljši."

Nad prestopom je bil navdušen tudi Tonev, ki se je o klubu pozanimal pri svojem rojaku Stiliyanu Petrovu. Slednji je velik pečat pustil tako pri Celticu kot pri Aston Villi. "Preprosto neverjetno je, da sem se pridružil Celticu. Odlično se počutim zaradi tega. Navdušen sem, komaj čakam, da spoznam svoje nove soigralce in da začnem igrati za Celtic," je dejal Tonev, in v isti sapi dodal: "Vse sem vedel o klubu, v Bolgariji vsi poznajo Celtic. Včeraj sem govoril s Stiliyanom Petrovom in tudi on je bil vesel zame. Zaželel mi je veliko sreče, sam pa upam, da bom tu tako uspešen kot je bil on."

Nato se je dotaknil še svojih kvalitet. "Sem napadalno usmerjen igralec, ponavadi igram na levi strani. Zelo rad pripravljam in dosegam zadetke." Tonev za bolgarsko izbrano vrsto nastopa od leta 2011, na petnajstih tekmah pa se je podpisal pod tri zadetke.