Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.08.2014 19:24:51
Deli članek:

Henriquez in Vukojević v Dinamu

Reuters

Hrvaški prvak Dinamo se je okrepil v konici napada. V Zagreb je prišel Angelo Henriquez, ki ga je modrim posodil Manchester United.

Gre za 20-letnega Čilenca, ki je bil do zdaj član Universidada de Chile in Manchester Uniteda. K rdečim vragom je prišel leta 2012, ti pa so zanj odšteli 5,5 milijona evrov. Rdeči vragi so ga nato v drugi polovici sezone 2012/13 posodil Wiganu, s katerim je osvojil FA pokal, lansko sezono pa še Zaragozi, za katero je v španski drugoligaški druščini na 25 tekmah zadel šestkrat.

"Zadovoljen sem s prihodom v Dinamo, s katerim želim narediti dobre stvari. Zelo sem motiviran, želim se dokazati, verjamem pa, da je Dinamo odličen klub za to. Pred klubom so zelo pomembne evropske tekme, želim mu pomagati, da bi se uvrstili v skupinski del lige Europa in tudi tam naredili dober rezultat," je ob podpisu pogodbe povedal Henriquez, ki ima v svoji športni osebni izkaznici vpisane tudi tri nastope za člansko izbrano vrsto Čila, na njih pa je zabil dva gola.

"Verjamem, da gre za pravo okrepitev in za napadalca, ki bo dodatno dvignil kakovost v tej fazi igre. Veseli smo, ker smo se uspeli dogovoriti za njegov prihod. To je velika stvar za nas in naš nogomet. S takšnimi prestopi se dviguje ugled našega kluba, cele lige in hrvaškega nogometa," je dejal športni direktor in trener Dinama Zoran Mamić.

Novinca bo Dinamo, ki ima po koncu posoje tudi možnost odkupiti Henriquezovo pogodbo, na posebni tiskovni konferenci predstavil jutri.

V Maksimir pa se vrača tudi Ognjen Vukojević, ki ga bo Dinamu posodil soimenjak iz Kijeva. "Zadovoljen sem, ker se vračam v Dinamo in hrvaški nogomet. Pripravljen sem in prepričan, da klubu lahko pomagam," je dejal 30-letni Vukojević, ki bo jutri opravil prvi trening v klubu, katerega dres je nosil med letoma 2006 in 2008.
vszi