Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
10.08.2014 21:10:36
Deli članek:

Popoln mrk domačinov

Nikola Miljković

Radomlje so tekmo s favorizirano Olimpijo začele odlično, povedle, nato pa je sledil nerazumljiv padec. Ljubljančani so po pol ure igre le uspeli ogreti svoje motorje in na koncu so s 4:1 zmleli novinca v igri.

Zadnja tekma 4. kroga državnega prvenstva je bila odigrana v Domžalah, kjer je novinec v ligi, ekipa Radomelj, gostil Olimpijo. Ljubljančani so v novo sezono krenili z zmago, potem pa kar tri tedne niso igrali prvenstvene tekme in na obračunu z Radomljami so želeli zmagati še drugič in ostati stoodstotni. Radomljani na drugi strani pa so po treh porazih na uvodnih treh preizkušnjah želeli zabeležiti prve tri točke v prvi ligi.


TUDI Z GLASNO PODPORO
Olimpija, ki je bila tokrat deležna tudi podpore svojih najglasnejših navijačev, Green Dragonsov, ki so se v kar lepem številu zbrali na tribuni domžalskega športnega Parka – bilo jih je okrog 150 –, je začela zelo obetavno. Od prvega sodnikovega žvižga je prevzela pobudo, imela žogo v svoji posesti in poskušala hitro priti do prvega zadetka. Vendar ni in ni mogla priti blizu vrat Drakovića. Kar ni uspelo Ljubljančanom, je iz prve prave akcije uspelo Radomljanom. Na desni strani je do žoge prišel Cankar, ki je poslal odličen predložek v sredino, kjer je bil povsem sam Tomaž Avbelj, ki mu ni bilo težko premagati Šeligo. Po prejetem zadetku so zmaji nadaljevali enako igro, še naprej so pletli mrežo okrog domačinov, toda dlje kot do dvajsetih metrov od gola Drakovića jim ni uspelo priti. Varovanci Dejana Djuranovića so se zelo disciplinirano branili, iz protinapadov pa so večkrat zapretili Šeligi. Najbližje zadetku za 2:0 so bili v 21. minuti, ko je po lepi akciji do zaključka prišel mladi Cerar, toda meril je nenatančno. Že nekje po pol ure igre so Radomljanom vidno začele pojenjati moči in začela se je prevlada Olimpije, ki je v 40. minuti obrodila sadove. 


RODIĆ ZA IZENAČENJE
Po desni strani je prodrl Šporar in lepo podal v sredino, kjer je bil nerazumljivo sam Rodić, ki si je lepo zaustavil žogo, se obrnil, nato pa jo je poslal mimo Drakovića, ki je stekel iz svojega gola, da bi blokiral strel, v prazno mrežo. Zeleno-beli so bili tudi po izenačenju bolj konkretni in domačini so si oddahnili, ko je glavni sodnik Žganec označil konec prvega polčasa.


ODLIČEN OMLADIČ
Toda tudi po petnajstminutnem odmoru se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Olimpija bi v 50. minuti skorajda prišla do vodstva, ko je z močnim strelom poskusil Šporar, a je Draković odlično posredoval. Le minuto pozneje je moral Prekmurec na vratih Radomelj drugič pobrati žogo iz svoje mreže. Zmaji so imeli na voljo prosti strel na oddaljenosti dvajsetih metrov in k žogi je kakopak stopil Nik Omladič, najboljši izvajalec standardnih položajev pri Ljubljančanih. Vnovič je odlično izvedel prosti strel in Olimpija je povedla.


NEPREPOZNAVNI DOMAČINI
Zeleno-beli bi lahko le nekaj minut pozneje še oplemenitili vodstvo, Valenčič je ukradel žogo na polovici Radomelj in podal Rodiću, ki je stekel sam proti vratom domačih, nato pa je, namesto da bi streljal, podal do Šporarja, ki je bil v malce slabšem položaju, tako da ni uspel premagati Drakovića. Radomlje so bile v drugem polčasu povsem neprepoznavne, nogometaši iz prestolnice so popolnoma prevladovali in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bodo tretjič zadeli. V 68. minuti je bil blizu Mitrović, toda domači čuvaj mreže je še enkrat odlično posredoval, tri minute pozneje pa rešitve za novince v ligi več ni bilo.

ŠE DVA ZA KONEC
Znova je, tokrat po levi strani, odlično prodrl Šporar in podal nizko žogo v sredino, kjer je bil – znova nerazumljivo – povsem sam branilec Kenan Bajrić, ki je z desetih metrov matiral nemočnega Drakovića. V 80. minuti je padel nov zadetek, znova v mrežo domačinov. Omladič je na desni strani kot hitri vlak odbrzel mimo obrambnih nogometašev Radomelj, podal v sredino, kjer je žogo lepo pričakal Vukčević, jo poslal v mrežo in postavil končni rezultat 1:4. 


Radomlje - Olimpija 1:4 (1:1)

Domžale - Športni park, 1700 gledalcev. Sodniki: Žganec (Ljubljana), Lunežnik (Zgornja Ložnica) in Podobnik (Veliki Gaber).
Strelci: 1:0 Avbelj (5.), 1:1 Rodić (41.), 1:2 Omladič (52.), 1:3 Bajrić (72.), 1:4 Vukčević (81.).
Radomlje: Draković, Zukić, Vrhunc (od 77. Seferović), Avbelj, Zavrl, Cankar, Snoj, Jakovljevič (od 46. Lidjan), Cerar (od 60. G. Vuk), Stojilković, Rems.
Olimpija: Šeliga, Jović, Bajrić, Delamea Mlinar, Mitrović, Kapun, Matić, Rodić (od 68. Burgič), Šporar (od 87. Đurković), Omladič, Valenčič (od 62. Vukčević).
Rumena kartona: Rems; Mitrović.
Rdeči karton: /.