Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2014 17:53:20
Deli članek:

Topničarjem angleški superpokal

Reuters

Sezona se je na Otoku začela z zmagoslavjem Arsenala, ki je s kar 3:0 odpravil Manchester City.

Angleški superpokal oziroma tako imenovani Community Shield je že tradicionalni začetek prvoligaškega dogajanja na Otoku, igrišča bodo v celoti zaživela že naslednji konec tedna. Tokrat se za prvo lovoriko v sezoni merita aktualni angleški prvak Manchester City in pokalni zmagovalec Arsenal. Obe moštvi sta zaigrali v nekoliko okrnjeni zasedbi, saj se tudi zaradi svetovnega prvenstva nekateri igralci, kot so Mesut Özil, Per Mertesacker in Sergio Agüero, še niso pridružili treningom. 

ŠE TRINAJSTIČ
Arsenal je po zaslugi Santija Cazorle povedel v 21. minuti, tik preden je sodnik zapiskal konec prvega polčasa pa je Cityjevo obrambo spretno izigral še Valižan Aaron Ramsey in Arsenalu zagotovil lepo prednost. Čeprav so imeli sinje modri v nadaljevanju tekme svoje priložnosti, predvsem je igro poživil Španec David Silva, pa so bili spet topničarji tisti, ki so se veselili novega zadetka. Tokrat je bil Olivier Giroud tisti, ki je z natančnim in močnim strelov z razdalje premagal vratarja Willyja Caballera. Za Arsenal je to trinajsta tovrstna lovorika in prva po letu 2004. Od zadnjih sedmih superpokalnih tekem jih je kar pet osvojil Manchester United. 

NI ŠE PRIPRAVLJEN
"Mislim, da je to tekmo odločil ekipni duh. Zadetek Aarona Ramseyja je bil res lep, bil je dokaz njegove samozavesti, toda še enkrat poudarjam, da je to tekmo dobila celotna ekipa," je bil zadovoljen francoski strateg Arsene Wenger, ki je v prvo postavo uvrstil tudi nekaj novincev. Med drugim tudi nekdanjega nogometaša Southamptona Caluma Chambersa, ki se je topničarjem pridružil za 20 milijonov evrov. "V prvi enajsterici je bil z razlogom, pokazal je tisto kakovost, ki sem jo že prej videl v njem." Seveda pa je bil najbolj pričakovan nastop Čilenca Alexisa Sancheza, prvega zvezdnika prestopnega roka topničarjev. "Alexis še ni povsem fizično pripravljen, toda v prvem polčasu je bil zelo aktiven in bo v prihodnje še kako zanimiv. Ljudje, ki spremljajo angleško prvenstvo, so lahko že zdaj navdušeni, saj je kar nekaj zelo dobrih ekip."

V LOVU ZA BRANILCEM
Misli v novo sezono je imel po tekmi usmerjene tudi trener poražencev Manuel Pellegrini: "Takšne stvari se pred začetkom sezone dogajajo. Nismo odigrali tako dobro kot v pripravljalnem obdobju. Pogovoril se bom z igralci in prepričan sem, da bomo pripravljeni na začetek sezone. Mislim, da je letos v igri za zmago pet ali šest ekip in že od samega začetka moramo dokazati, zakaj smo lani osvojili prvenstvo." Čilenec je tudi potrdil namigovanja angleških medijev, da se City zanima za nakup branilca Porta Eliaquima Mangale. Sinje modri bodo v 1. krogu premier lige v nedeljo ob 17. uri gostovali pri Newcastlu, Arsenal pa bo dan pred tem ob 18.30 gostil Crystal Palace.

Angleški superpokal

Arsenal - Manchester City 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 Cazorla (21), 2:0 Ramsey (42), 3:0 Giroud (61)
ARSENAL: Szczesny, Debuchy, Koscielny, Chambers, Gibbs, Arteta, Wilshere, Ramsey, Alexis, Cazorla, Sanogo
MANCHESTER CITY: Caballero, Clichy, Boyata, Nastasić, Kolarov, Navas, Fernando, Toure, Nasri, Jovetić, Džeko
Galerija