Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
10.08.2014 15:11:06
Deli članek:

Uspešna generalka Liverpoola

Reuters

Konec prihodnjega tedna se bo začelo angleško prvenstvo, teden pozneje pa še nemško. V prvem bo naslov branil Manchester City, v drugem Bayern.

Danes popoldne pa sta na stadionu Anfield v prijateljksi tekmi trenutno pripravljenost preverila podprvaka obeh tekmovanj, Liverpool in Borussia Dortmund. Domači navijači so imeli priložnost na delu videti vse novince, ki so poleti oblekli dres Redsov, hkrati pa so tudi spoznali, kako moštvo deluje brez njihovega ljubljenca Luisa Suareza, ki bo kariero nadaljeval v Barceoni.

Livepoolov trener Brendan Rodgers je znal vložiti 81 milijonov evrov, ki jih je klub dobil z Urugvajčevo prodajo. V ekipo je pripeljal Adam Lallano, Dejana Lovrena, Lazarja Markovića, Emreja Cana, Rickieja Lamberta in Javierja Manquilla so novinci, ki bodo skušali navijače razveseliti s še eno dobro sezono.

Spremenjeno zasedbo ima tudi tudi trener Borussie Jürgen Klopp, ki je prav tako ostal brez najboljšega strelca. V njegovem primeru je to Robert Lewandowski, ki se je odločil za prestop k Bayernu. Vrzel, ki je nastala ob Poljakovem odhodu, bo skušal zapolniti italijanski reprezentant Ciro Immobile. Rumeno-črni so se okrepili še z branilcem Matthiasom Ginterjem (Freiburg), napadalcem Adrianom Ramosom (Hertha), vrnil pa se je tudi Nuri Sahin, ki bo zaradi poškodbe izpustil začetek sezone.

Po dvoboju na Anfieldu so veliko bolj zadovoljni pri Liverpoolu, ki je slavil s 4:0. Že v 10. minuti je mrežo gostov načel Daniel Sturridge, tri minute pozneje pa je vodstvo podvojil Lovren. Na začetku drugega polčasa so Redsi vodili že s 3:0, med strelce pa se je vpisal Philippe Coutinho. Končni izid je po uri igre postavil Jordan Henderson.

Liverpool je tekmo začel v naslednji postavi: Mingolet; Johnson, Škrtel, Lovren, Manquillo; Gerrard, Henderson, Can; Coutinho, Sturridge, Sterling. Igrali so še: Allen, Enrique, Ibe, Kelly, Lambert in Lucas.

Borussia je tekmo začela v postavi: Langernak; Piszczek, Papastatopulos, Schmelzer, Kirch; Ginter; Kehl, Mkhitaryan, Jojić; Ramos, Aubemayang. Igrali so še: Amini, Bandowski, Bender, Grosskreutz, Hofmann, Immobile, Ji Dong-Won, Knystock, Sarr. Na klopi sta tako obsedela le Bonmann in Subotić, ki se počasi vrača po poškodbi.