Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2014 16:36:09
Deli članek:

Legia bi odigrala še eno

Primer varšavske Legie, ki je ostala brez nastopa v 4. krogu lige prvakov, je dodobra pretresel nogometno javnost. Še posebej pa vse vpletene v klubu. Eden od lastnikov kluba Dariusz Mioduski je na škotski klub naslovil tudi odprto pismo.

V njem predstavnike kluba srčno naprošajo, da bi se kluba še enkrat srečala v Varšavi ali v Glasgowu in odigrala tekmo, zmagovalec pa bi se uvrstil v četrti krog kvalifikacij in se pomeril z Mariborom. Naj spomnimo: za Legio je v zadnjih petih minutah povratne tekme zaigral Bartosz Bereszynski, ki ni imel pravice nastopa. Bereszynski je namreč v lanski sezoni lige Europa na tekmi proti Apollonu dobil rdeči karton in tri tekme prepovedi, Poljaki pa so mislili, da je to kazen že odslužil, saj ni zaigral v drugem krogu letošnjih kvalifikacij za ligo prvakov in na prvi tekmi proti Celticu. 

VSE MOŽNE REŠITVE
Pri Legii so mislili, da je dovolj že, če Bereszynski ne zaigra v drugem krogu in na prvi tekmi tretjega kroga, toda temu ni bilo tako. Morali bi ga prijaviti v kader za nastop že proti Reykjaviku, kar pa niso storili, zato Uefa njegovo neigranje ni štela kot služenje kazni. Ta napaka jih je tako stala mesta v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, zato zdaj iščejo vse možne načine, da bi preprečili ta scenarij in da bi bili oni tisti, ki bi se pomerili s slovenskimi prvaki, sploh če upoštevamo, da je bila tista tekma ob napaki  z izidom 6:1 v korist Poljakov že odločena.

ZGROŽENI SMO
V pismu Miduski predstavnike Celtica prosi, naj v skladu s svojo dolgo nogometno tradicijo in uspehi ne dovolijo, da pride do takšnega razpleta. "Bi kdo od legend Celtica sprejel, da napredujejo za zeleno mizo, potem ko so izgubili tekmo na igrišču? Prepričan sem, da jim keltski ponos tega ne bi dovolil," je med drugim zapisal. Pred poslanim pismom, so bili pri Poljakih zgroženi nad odnosom Škotov. Ti se namreč niso odzvali na prošnjo Legie, da bi se predstavniki obeh klubov sestali in se pogovorili o tej zadevi.