Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/tp
STA/tp
10.08.2014 20:01:25
Deli članek:

Blizu, a vendarle daleč

Nikola Miljković

Nogometaši Zavrča so še tretjič v letošnji sezoni uspeli osvojiti vse tri točke, v 4. krogu so bili s 3:2 boljši na gostovanju pri Krki.

Zavrčani nadaljujejo z dobrimi predstavami v gosteh, saj so po zmagah v Velenju in Celju vse tri točke odnesli še iz Novega mesta. Trdne temelje zmage so postavili že v prvem polčasu, ko so kar trikrat premagali Matka Obradovića. Zavrč, ki je v drugem polčasu Krki dovolil približanje, se je s tretjo zmago točkovno izenačil z drugouvrščenim Mariborom, ki ima tekmo manj, Krka, ki je kot prva letos prejela dvomestno število golov, pa ostaja globoko v spodnji polovici z eno zmago.

NESPAMETNA POTEZA
Novomeščani so tekmo začeli malce odločneje kot tekmeci, a kakšne nevarnejše akcije niso izpeljali. V naslednjih minutah sta ekipi zaigrali previdno, a v 19. minuti so domači naredili napako, po kateri so gosti povedli. Karlo Težak je prodrl v kazenski prostor, tam pa ga je zrušil vratar Matko Obradović in zakrivil enajstmetrovko. To je uspešno izvedel Doris Kelenc.

NA ODMOR S TREMI
V 28. minuti so bili blizu izenačenje Dolenjci, potem ko sta Tomislav Jurić in Martin Šaban lepo odigrala, do strela v kazenskem prostoru je prišel slednji in zatresel vratnico. Sledil pa je popoln kolaps domače ekipe, ki je v naslednjih desetih minutah prejela še dva gola. Najprej je v 36. minuti zadel Dino Kresinger, potem ko je na golovi črti prišel do odbite žoge po strelu Marka Roškarja z glavo, dve minuti pozneje pa je drugič na tekmi zadel Kelenc, potem ko mu je v kazenskem prostoru lepo podal Kresinger.

ZELO PODOBNA
Takoj po začetku drugega polčasa je imel Težak izjemno priložnost za povišanje vodstva, Obradović pa je preprečil nov zadetek. Zato pa so v 56. minuti prvega zabili gostitelji. Rezervist Žiga Kastrevec je bil najvišji v skoku po podajo Jake Ihbeisheha. Da bi bila tekma še bolj podobna lanski, ko je Zavrč v prvem polčasu povedel s 4:1, na koncu pa slavil le s 4:3, je poskrbel še Andrej Dugolin v 61. minuti.

ZGREŠIL PRAZNA VRATA
Zaradi rdečega kartona po prekršku nad Marinom Perićem je moral z igrišča in Novomeščanom omogočil številčno premoč. To so gostitelji dejansko unovčili in v 86. minuti znižali izid na 2:3, potem ko je drugi zadetek na tekmi dosegel Kastrevec, in sicer je bil še drugič najvišji v kazenskem prostoru. A do točke jim - kljub kar nekaj obetavnim priložnostim tik pred koncem tekme - vseeno ni uspelo, tako da se je na nek način ponovil scenarij lanskega obračuna. Čisto ob koncu je za potrditev zmage gostov poskusil še Nenad Dedić, a zgrešil prazna vrata.


Krka - Zavrč 2:3 (0:3)

Novo mesto - Stadion Portoval. 400 gledalcev. Glavni sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika).
Strelci: 0:1 Kelenc (20/11 m), 0:2 Kresinger (36), 0:3 Kelenc (38), 1:3 Kastrevec (56), 2:3 Kastrevec (86).
Krka: Obradović, Žižić, Diallo, Dežmar, Rašić, Jurić, Šaban (od 74. Novosel), Ihbeisheh, Kramarič, Fuček (od 46. Kastrevec), Carević (od 46. Perić).
Zavrč: Ranilović, Datković, Kristić, Dedić, Roškar, Šafarić, Težak (od 64. Cvek), Matjašič, Kelenc (od 82. Brdar), Dugolin, Kresinger (od 72. Benić).
Rumeni kartoni: Obradović, Kastrevec; Matjašič.
Rdeči karton: Dugolin (61).