Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
10.08.2014 15:48:46
Deli članek:

Lennon: Celtic je imel izjemno srečo

Reuters

Neil Lennon je v zadnjih štirih letih vodil nogometaše Celtica, ki se bodo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z Mariborom.

S Celticom je osvojil tri naslove državnega in dva pokalnega prvaka, dvakrat je z njim nastopil tudi v skupinskem delu lige prvakov - v sezoni 2012/13 se je uvrstil v osmino finala. Konec maja pa je sporočil, da zapušča klop zeleno-belih. "Poslavljam se od Celtica. Klub je v odličnem stanju, vsem v klubu in navijačem v prhodnosti želim vse najboljše," se je takrat glasila njegova izjava.

Zdaj je 43-letni Severni Irec pripravljen na nov izziv v angleškem nogometu. Povedal je, da je Škotsko zapustil, ker Celtic tam nima prave konkurence. "S Celticom sem bil povezan 14 let, pri tem sem eno leto igral za Nottingham Forest. Za mano so štiri izjemna leta v vlogi trenerja, ampak enostavno sem začutil, da je prišel čas za slovo," je angleškim medijem povedal ljubljenec Celticovih navijačev. "Počasi sem se utrudil, tudi domače tekmovanje ni bilo na primerni ravni. Enostavno sem začutil, da rabim nov izziv. To je bila zame izjemno težka odločitev, o njej sem premišljeval šest mesecev. Celtic je velik klub in dejstvo, da sem lahko svoje prvo trenersko delo opravljal v tako prestižnem kolektivu, je zame velik privilegij."

"Trije veliki škotski klubi Rangers, Hibernian in Hearts tekmujejo v drugi ligi, tako da je konkurenca zelo osiromašena. A za to ni kriv Celtic. V njem sem delal z nekaj izjemnimi igralci, eden izmed njih je Fraser Forster, ki se je za 12,5 milijona evrov preselil k Southamptonu. Zdaj sem se spočil, pri Celticu sem bil kar uspešen, čakam na nov izziv," je dejal Lennon in se ozrl še na Celticovo zmago nad Legio v 3. krogu kvalifikacij za ligo prvakov, ki so jo zeleno-beli dobili za zeleno mizo. "To je res neverjetna zgodba in neverjetna sreča za Celtic."

Navijači Celtica Lennona izjemno cenijo in si želijo, da bi še naprej sedel na klopi njihovega kluba. Prav zaradi tega ima norveški strokovnjak Ronny Deila, ki je nasledil Severnega Irca, še toliko težje delo. Čevlji, v katere je moral stopiti, so namreč zelo veliki.