Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
10.08.2014 15:06:31
Deli članek:

Šimundža kritičen do menjav

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani so v novo sezono krenili odlično, v Evropi so se prebili do zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov, v prvenstvu pa so zabeležili tri zaporedne zmage. Z zadnjo proti Gorici je bil trener Ante Šimundža zelo zadovoljen, a vseeno mu ena stvar ni bila všeč.

Dvainštiridesetletni strokovnjak, ki sedi na klopi zasedbe iz Ljudskega vrta, je bil zelo nezadovoljen z igralci, ki so na zelenico prišli s klopi. "Kar tiče menjav, je bilo tokrat – razen z vstopom Vršiča – definitivno premalo. Ne zaradi slabe ali dobre igre, ampak zaradi samega pristopa, ki je bil preslab. Menjave so naredile veliko manj, kot sem pričakoval, da bodo naredile. Mislil sem, da bodo dvignile raven igre, a od tega ni bilo nič," je bil kritičen Šimundža, ki je na tekmi proti Gorici priložnost v nadaljevanju ponudil Jean-Philippe Mendyju, Daretu Vršiču in Nusmirju Fajiću

A če strelca prvega gola Maribora v skupinskem delu lige prvakov igra rezervistov ni navdušila, je bil veliko bolj zadovoljen z igro novinca v ekipi, Sintayehuja Sallalicha. "Sallalich je pokazal, da ima kvaliteto. Takoj je prikazal, da ima podoben karakter kot ostali fantje v ekipi. Prevzel je v odgovornost, dokazal, da je zelo kakovosten in mislim, da ko bo prišel fizično na najvišjo raven, bomo imeli ogromno od njega."