Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.08.2014 14:01:41
Deli članek:

V Domžalah žanjejo sadove trdega dela

Nogometni klub Domžale je na pragu novega odmevnega prestopa mladega nogometaša v klub iz ene od najboljših lig v Evropi.

Po vratarju Gregorju Zabretu, ki že leto dni brani barve Swanseaja, bo 16-letni branilec Oskar Cvjetičanin najverjetneje drugi mladi nogometaš Domžal, ki se bo preselil na Otok.

Za njegove usluge se močno zanima Southampton in dogovor je tik pred sklenitvijo. Pri domžalskem prvoligašu, ki je po treh krogih s stoodstonim izkupičkom in brez prejetega zadetka na vrhu prvenstvene lestvice, se dogaja marsikaj zanimivega, govori pa se tudi o nogometni akademiji.

Prestopni rok je spet zelo uspešen za Mladinski nogometni center NK Domžale. Po Jonu Gorencu Stankoviću, ki si je nemudoma izboril mesto v prvi enajsterici druge ekipe Borussie iz Dortmunda, se je v Italijo preselil Luka Šušnjara, Oskarja Cvjetičanina bo pot odpeljala v Southampton. Jan Mlakar bo januarja odšel v Fiorentino, kar pomeni, da so si Domžalčani ustvarili določen ugled v nogometno bolj razvitih državah.

"Vsekakor je vidno, da smo v zadnjih letih, morda celo v dobrem desetletju, odlično delali in uspeli v zadnjem času to tudi pokazati in dokazati z rezultati. Noben takšen prestop ni naključje, zato si ti fantje in vsi zaposleni v NK Domžale, ki delujejo na področju MNC, zaslužijo čestitke in pohvale, ki pa morajo biti le motivacija za nadaljnje delo. Tako igralci kot mi v klubu smo na začetku poti in o razpletu v veliki meri odločamo sami. Če se bomo trudili, da bomo ves čas korak pred konkurenco, se nam bo to obrestovalo. Samo tako lahko na zahtevnem evropskem nogometnem trgu uspešno deluješ. Vsi ti prestopi sedaj niso več enkratni dogodki, ampak sadovi trdega dela, ki bodo v prihodnje dobili prave naslednike. Ob vseh odhodih nas v MNC čaka ogromno dela, da bomo kljub temu ostali najboljša nogometna šola v Sloveniji," je dejal športni direktor kluba Matej Oražem.

Cvjetičanin bo kmalu postal član Southamptona, kjer imajo eno najboljših akademij v Evropi. "Prestop je dogovorjen, uskladiti pa je potrebno še nekaj podrobnosti. Preboj na angleški trg je verjetno najbolj zahtevna naloga, saj denimo ravno Southampton do Oskarjevega prestopa, praktično ni delal s talenti, ki ne prihajajo iz Anglije. Zahteve so tam postavljene še malo višje kot drugje in zato smo na Oskarja izjemno ponosni, da si je izboril tako lepo priložnost. V kolikor bomo vse dogovore uspešno zaključili, bomo v naslednjih dneh predstavili tudi sodelovanje med NK Domžale in Southampton FC v prihodnje, a pustimo času čas," je nekaj podrobnosti razkril Oražem.

S prvenstvom začenjajo tudi mladinci in kadeti, ki branijo naslov najboljšega v državi. Vse bolj glasne pa so govorice o akademiji NK Domžale. "Akademija v določeni meri že obstaja, saj kar nekaj igralcev živi, se šola in usklajeno trenira pod našim nadzorom. Kdaj bi lahko razmišljali tudi o postavitvi objekta, ki bi to akademijo utelešal, je težko reči, zagotovo pa kratkoročno sami v takšen projekt nismo sposobni iti. Bolj verjetno je, da bomo še naprej širili trenutni sistem delovanja, katerega del je tudi Oskar Cvjetičanin in tako ustvarjali 'akademijo na več lokacijah'. Na pomoč države ali lokalne skupnosti je v trenutnih političnih in ekonomskih razmerah težko računati, tako da bi za nek tektonski premik potrebovali partnerja iz tujine, na čemer že trdo delamo," je za konec povedal domžalski športni direktor.