Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
09.08.2014 10:45:16
Deli članek:

Začenja se drugoligaški ples

Nikola Miljković

Prvoligaško prizorišče je dejavno že nekaj časa, začenja pa se tudi prvenstvo v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. Danes tri tekme, jutri dve.

Danes bodo po dolgem času znova oživela tudi drugoligaška igrišča, na sporedu so tekme 1. kroga novega prvenstva. V pričakovanju uvodnih 90 minut so razmerja moči razumljivo precejšnja neznanka, toda bržkone je bolj kot ne je jasno, da so glavni favoriti za naslov prvaka in vrnitev med prvoligaše Kranjčani.

V gorenjski prestolnici ne skrivajo, da jih zanima vrh, ne manjka jim niti samozavesti. »Triglav se ne bo obremenjeval s tekmeci, pač pa zgolj in samo s svojo igro in svojimi rezultati. Če bomo pravi in bomo upoštevali trenerjeva navodila, se bodo morali nasprotniki obremenjevati z nami,« je jasen vratar Triglava Darjan Curanović, ki ga danes skupaj s soigralci čaka gostovanje v Krškem.

Nikoli kakopak ne gre odpisati Aluminija. V Kidričevem so pomladili zasedbo in angažirali novega trenerja Damjana Romiha, česa so sposobni njegovi varovanci, bo vsaj delno razkril že domači obračun s Šmarčani.

Najbrž bo blizu vrha tudi Roltek Dob, čeprav motivacija igralcev zaradi izkušenj iz preteklosti ne bo na najvišji ravni, toda kakovosti za uvodno zmago nad Šenčurjem bi moralo biti dovolj.

Farmtech Veržej se novim izzivom naproti podaja brez mariborskega pridiha, danes se v Prlekiji obeta zanimiv dvoboj z Ankaranom, v Slovenskih Konjicah pa se bo zgodil spopad novincev, v prednosti so gostitelji.

Pari 1. kroga
- danes
Farmtech Veržej - Ankaran-Hrvatini (17.30)
Dravinja Kostroj - TKK Tolmin (19.00)
Krško - Triglav (19.00)
- jutri
Šenčur - Roltek Dob (17.30)
Aluminij - Šmartno 1928 (17.30)