Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
09.08.2014 10:34:16
Deli članek:

Koper in Olimpija v vlogi favorita

Grega Wernig

Kaj imata skupnega tekmi Radomlje - Olimpija in Koper - Celje? Do petkovega popoldneva nista imeli nič, odtlej pa imata. Miho Zajca namreč.

Ta je zapustil Celje in okrepil Olimpijo, ki je aktivirala njegovo odkupno klavzulo. Prestop mladega slovenskega reprezentanta je zelo oslabil Štajerce, ki so izgubili enega glavnih motorjev svoje igre, hkrati pa zelo okrepil Ljubljančane, ki so vrnili še eno mlado, svežo kri v vezno linijo.

Pričakovanja obračunov ob Kamniški Bistrici in v Kopru so zaznamovale precej velike kadrovske spremembe. Olimpija se je najprej okrepila v obrambi, potem še v vezni vrsti, novega obrambnega igralca pa so pripeljali tudi prvoligaški novinci iz Radomelj. Celjani so izgubili zelo pomembnega člena, pri Kopru pa bo najbrž v nasprotju z napovedmi ostal prleški vihar.

Pri ljubljanskem prvoligašu so v teh dneh še kako aktivni, Mile Aćimović je kaj kmalu po vnovičnem prihodu zavihal rokave in začel delo.

Včeraj v zgodnjih popoldanskih urah je Olimpija že predstavila prvo pridobitev v Aćimovićevem mandatu, enoletno pogodbo je podpisal Hrvat Hrvoje Spahija, ki je v zadnji sezoni igral za hrvaškega tretjeligaša Šibenik, zadnjih štirinajst dni pa je preživel na preizkušnji pri zmajih.

Videli bomo, ali bo šestindvajsetletni Hrvat v kadru na nedeljski gostujoči tekmi z Radomljami, na kateri bo Olimpija, ki prvenstvene tekme ni odigrala že enaindvajset dni, lovila še drugo zmago v sezoni.

Včeraj se je okrepil tudi naslednji nasprotnik zeleno-belih, pri Radomljah so v svoje vrste zvabili centralnega branilca Denisa Bajalico.

Robustni hrvaški nogometaš je v zadnjih treh sezonah igral v prvi bosanski ligi, k novincu v slovenski prvi ligi pa se seli iz Zvijezde Gradačac. Triindvajsetletnik bo zagotovo pomenil pomembno pridobitev za neizkušeno moštvo, ki ga s klopi vodi Dejan Djuranović in ki je v prvih treh krogih zabeležilo tri poraze, toda Bajalica v nedeljo še ne bo igral, saj Radomljani še niso pridobili vseh potrebnih papirjev za Hrvatovo registracijo.

Obe moštvi sta torej predstavili nove moči v osrčju obrambe, toda Olimpija je v petkovem večeru dobila še eno zelo pomembno okrepitev, ki je zares močno oslabila moštvo Celja. V svoje vrste so Ljubljančani zvabili enega največjih talentov v slovenski ligi, Miho Zajca, ki se k zmajem seli iz Celja.

Zajc je za Štajerce igral kot posojeni nogometaš Brava, Olimpija pa je izkoristila klavzulo v njegovi pogodbi in ga odkupila ter tako speljala Celjanom.

Kako zelo se bo poznal odhod velikega upa iz knežjega mesta, bomo lahko videli že danes, ko bo Celje, ki je v tej sezoni na treh tekmah zbralo vsega tri točke, gostovalo pri izjemno močnem Kopru, ki je na dozdajšnjih dveh tekmah zabeležil dve zmagi.

Grofom se brez Zajca ne piše nič dobrega. In če bodo Celjani na obračunu s Primorci nastopili oslabljeni, bodo kanarčki danes lahko računali tudi na Mateja Pučka.

Dvajsetletnik, ki velja za enega najhitrejših igralcev v ligi, bo, kot vse kaže, vseeno ostal v Kopru. Primorci namreč niso dosegli dogovora s splitskim Hajdukom, ki se je resno zanimal za prleškega nogometaša.