Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
09.08.2014 12:51:27
Deli članek:

Forster od katolikov k svetnikom

Reuters

Celtic in Southampton sta se dogovorila o prestopu vratarja Fraserja Forsterja v angleški klub.

Škotski prvak, ki se bo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomeril z Mariborom, je ostal brez prvega vratarja. Fraser Forster se namreč iz Glasgowa seli v Southampton, ki bo zanj odštel približno 12,5 milijona evrov.

Prestop se bo zgodil danes ali najpozneje jutri, ko bo Forster opravil zdravniški pregled, saj se je z novim delodajalcem že dogovoril o pogojih sodelovanja.

Šestindvajsetletnik je bil prva želja osmega kluba zadnje premierligaške sezone. Novi trener Southamptona Ronald Koeman po številnih spremembah v igralskem kadru na stadionu St. Mary's namreč sestavlja novo ekipo.

Forster je do zdaj dvakrat oblekel dres angleške reprezentance, katere del je bil tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu. Kot zanimivost lahko omenimo, da je bil v Braziliji celo edini član ekipe, ki mu selektor Roy Hodgson ni namenil priložnosti za dokazovanje.

Je pa za njim zelo dobra sezona v škotskem prvenstvu, v katerem je postavil tudi enega izmed ligaških rekordov. S trinajstimi zaporednimi tekmami (1256 minut) brez prejetega zadetka je v tej kategoriji izboljšal 43 leta star dosežek vratarja Aberdeena Bobbyja Clarka.

Dva metra visoki Forster je leta 2012 s Celticom podpisal štiriletno pogodbo, potem ko je za zeleno-bele že dve leti branil kot posojen član Newcastla. Celtic je takrat zanj odštel 2,5 milijona evrov. Njegov nekdanji klub bo zdaj celo deležen 25-odstotnega deleža odškodnine od prodaje Southamptonu.