Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
09.08.2014 10:44:54
Deli članek:

V Novem mestu s hrvaškim pridihom

Grega Wernig

Nedeljski obračun na Portovalu med trenutno osmouvrščeno Krko in četrtouvrščenim Zavrčem bo na neki način zanimiv tudi za naše južne sosede.

Razlog je preprost, na obeh straneh bo zaigralo kar nekaj hrvaških nogometašev. Bližina hrvaške meje je zelo vplivala na zasedbo tako prvoligaša iz Novega mesta kot prvoligaša iz Haloz, ki imata v svojih moštvih ogromno nogometašev, rojenih južno od Kolpe.

In medtem ko pri Zavrču jutri ne bo najboljšega hrvaškega nogometaša in prvega strelca Zavrča, Matije Smrekarja, ki je poškodovan, bo pri Krki zagotovo zaigral njen najboljši hrvaški nogometaš, vratar Matko Obradović.

Od triindvajsetletnega čuvaja mreže bo znova marsikaj odvisno, Obradović je namreč kljub temu, da je na uvodnih treh tekmah prejel kar sedem zadetkov, z naskokom najboljši nogometaš Dolenjcev.

To potrjuje tudi statistika, Obradović je v treh tekmah uspel ubraniti kar dvajset strelov, kar je največ med vsemi vratarji v ligi. V tej statistični kategoriji pa je bil najboljši tudi lansko sezono, v kateri so ga nogometaši Zavrča premagali kar desetkrat na štirih tekmah (Zavrč je slavil trikrat, Krka enkrat).

Pri Zavrču, ki je med tednom prekinil sodelovanje z Miho Kokolom in Dejanom Kurbusom, bo morda debitiral še en Hrvat, Nenad Dedić.

Štiriindvajsetletni levi bočni nogometaš, ki se je v Zavrč preselil iz sarajevskega Željezničarja. Videli bomo, katera izmed slovenskih ekip s hrvaškim pridihom bo uspešnejša, v primeru zmage Krke bi se Dolenjci izenačili z Zavrčem (oboji bi imeli šest točk), v primeru zmage Haložanov pa bi ti ohranili priključek z vodilnimi moštvi (trenutno imajo tri moštva šest točk, le Domžalčani jih imajo devet).
Grega Wernig